Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Sisačka industrijska baština predstavlja se u Zagrebu!

Industrijska baština kao komparativna prednost grada Siska

Industrijska baština kao komparativna prednost grada Siska

“Sisak – suradnjom do održivog razvoja baštine” naziv je predavanja koje će se održati sutra u 12 sati u Muzejskom dokumentacijskom centru u Zagrebu. Detalje predstavljanja donosi Milijana Borojević, direktorica Turističke zajednice grada Siska:

 

 

Sisačka industrijska baština prepoznata je kao kulturni i turistički potencijal grada, napominje Borojević te naglašava kako se takva komparativna prednost treba maksimalno ekonomski iskoristiti:

 

 

Na predavanju će biti prezentiran kapitalni projekt u kulturi grada Siska –Holandska kuća, prostor bivšeg žitnog skladišta u čijih će se 2000 četvornih metara smjestiti info centar u kojem će originalnim predmetima i multimedijalnom prezentacijom biti predstavljen povijesni kontekst industrijske baštine grada.

U tom kontekstu bit će predstavljena i karta sisačke industrijske baštine, koja vizualizira ukupnost industrijske baštine grada, utvrđuje položaj industrijskih objekata i njihov međusobni odnos na razini grada te korisnicima nudi fotografije lokacija i kraći povijesni tekst. Bit će riječi i o Danima industrijske baštine grada Siska, manifestaciji koja izložbama, predavanja i obilascima industrijskih lokacija prezentira bogato nasljeđe grada kao i o Sisačkom festivalu piva, pokrenutom povodom 160. godišnjice prve sisačke pivovare s ciljem da se javnosti prezentira još jedna zaboravljena tradicija grada.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.