Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Slagalica sisačkih gimnazijalaca

Oni su složili pravo rješenje!

Oni su složili pravo rješenje!

Slagalica – Složi svoje rješenje, projekt je u organizaciji portala srednja.hr s kojim se spajaju inovativne tvrtke i kreativni srednjoškolci/ke iz Hrvatske.

Tvrtke partneri zadaju zadatak (Slagalica) za koji su učenici morali ponuditi svoja rješenja. Tvrtke partneri odabrali su tri najbolje projekta da predstave svoje ideje u Zagreb na velikom finalu 16. siječnja, a na samom finalu odabire se konačan redoslijed najbolje plasiranih projekata.

Svaki tim mogao je imati od minimalno jednog do maksimalno tri učenika/ca kao članove. Također, timovi su mogli, ako su to htjeli, imati pridruženog mentora koji moraju biti srednjoškolski profesor/ica. Među finalistima su i sisački srednjoškolci, učenici Gimnazije Sisak.

U finalnu završnicu iz zadanog programa „Osmislite online igricu za INA Junior Freshhh“  tako su se plasirali Patrick Kasaić, Jakov Stanešić i Lovro Novinc, učenici Gimnazije Sisak.

U programu „Vizija razvoja vijeća učenika u Republici Hrvatskoj“ od tri ekipe finalista jedna je iz Gimnazije Sisak. U finale se uspjela plasirati ekipa koju čine Karla Bujger, Lea Blažević i  Ana Majnerić s mentoricom Blaženkom Slovenec.


 

cover-slagalica


 

Finale će se održati u Zagrebu 16. siječnja, a na samom finalu odabire se konačan redoslijed najbolje plasiranih projekata.

Za prva tri projekta osigurane su novčane nagrade ili nagrade u jednakoj protuvrijednosti. Profesori koji će sa svojim timovima biti među tri najbolja projekta dobivaju nagradu isključivo u financijskom obliku.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.