Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

7. Dani meda “Zlatna pčela” u Topuskom

U konkurenciji 76 uzoraka

U konkurenciji 76 uzoraka

7. Dane meda „Zlatna pčela“ i 12. županijsko ocjenjivanje meda svečano je u subotu, 18. veljače 2017. godine, u Top Termama Topusko otvorila zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević. Ove manifestacije, pod pokroviteljstvom župana Ive Žinića, organiziraju Zajednica udruga pčelara Sisačko-moslavačke županije, Top Terme d. o. o. i Turistička zajednica Općine Topusko.

Slavko Kaurić, predsjednik Zajednice pčelarskih udruga Sisačko-moslavačke županije koja je i organizator ove manifestacije, je istaknuo kako Zajednica postoji već 10 godina, a danas imaju više od 600 pčelara koji djeluju u devet pčelarskih udruga na području naše Županije.

Anita Sinjeri Ibrišević, zamjenica sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, koji je ujedno i pokrovitelj ove manifestacije, istaknula je kako je veseli što su 17. dani meda okupili ove godine još više izlagača nego lani.

„To pokazuje koliko su pčelari i medari vrijedni ljudi, koliko rade na svojoj promociji i na stjecanju novih iskustava i znanja jer ovi današnji i sutrašnji Dani meda nisu samo ovdje da se oni prikažu, pokažu što rade, već i da steknu nova iskustva, znanja jer ovo je i stručno znanstveni skup na kojeg dolaze najkvalitetniji predavači iz Hrvatske i inozemstva koji će našim pčelarima prenijeti ono najnovije što se tiče bolesti u pčelarstvu, što se tiče tehnologije i što se tiče novih zakonskih regulativa“, rekla je Sinjeri Ibrišević i dodala  kako će Sisačko-moslavačka županija uvijek stati iza svojih medara.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.