Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Dva nova kredita sisačkim poduzetnicima

U sklopu programa Sisački poduzetnik 2016.

U sklopu programa Sisački poduzetnik 2016.

U sklopu programa Sisački poduzetnik 2016. odobrena su dva nova kredita sisačkim poduzetnicima. Tako je danas gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček potpisala ugovore o dodjeli bespovratne potpore-subvencije kamata na kredite s vlasnicima tvrtki Agro Simpa i Nociar.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček:

 

 

Grad Sisak osigurava sredstva za subvenciju kamate, a visina subvencije kamatne stope ovisi o namjeni kredita te iznosi četiri posto godišnje za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, zatim 3,5 posto godišnje za kupnju nove opreme i 2,5 posto godišnje za financiranje trajnih obrtnih sredstava.

Saša Simić, direktor tvrtke Agro Simpa, istaknuo je značaj potpisanog ugovora:

 

 

Ugovor o sufinanciranju potpisala je i Gordana Škrinjarić, predstavnica tvrtke Nociar:

 

 

Grad Sisak u 2017. godini nastavlja s programom Sisački poduzetnik 2017. s istim omjerom subvencioniranja. Gradonačelnica je istaknula kako su već zaprimili dva zahtjeva za subvencioniranje te pozvala i druge poduzetnike da se informiraju o programu:

 

 

Iako se ove godine još jedna banka uključila u program, kreditni potencijal, za razliku od prošlogodišnjeg iznosa od 20 milijuna kuna, smanjen je na deset milijuna. Gradonačelnica je rekla kako su u Gradu „procijenili da će ovaj iznos, s obzirom na potrebe za 2016., biti dovoljan za ovu godinu te da će, ukoliko on ne bude dostatan, u proračunu osigurati dodatna sredstva“.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.