Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

KRATKE VIJESTI 02.02.

U Osnovnoj školi Novska otvorena novouređena školska kuhinja

U Osnovnoj školi Novska otvorena novouređena školska kuhinja

Sisak: Antikorupcijsko povjerenstvo Sisačko-moslavačke županije pokrenulo je edukativne satove na temu borbe protiv korupcije pod nazivom „Čovječe ne korumpiraj se“. Prvi edukativni sat održan je u četvrtak, 02. veljače u Gimnaziji Sisak.

Povjerenstvo je osnovano prije nešto više od godinu dana , ima široke ovlasti,ali naglasak je na edukacijia mladih, rekla je predsjednica ovoga povjerenstva Jasmina Jovev. Cilj je različitim aktivnostima doprinijeti smanjenju pojave korupcije na svim razinama u našem društvu.

 

Popovača: Gradonačelnik grada Popovače Josip Mišković i njegovi suradnici održali su radni sastanak s predstavnicima Moslavine d.o.o. Razgovaralo se o projektu Aglomeracija Popovača, za koju je Grad iz fondova Europske unije dobio 3,5 milijuna kuna. Tim sredstvima je , tijekom 2016. godine , izrađen projekt i studija izvodljivosti.

Dogovoreno je kako će radovi koji su vezani uz vodoopskrbu i odvodnju financirati sredstvima kredita, onima prikupljenima za vodnu naknadu te sredstvima iz gradskog proračuna

 

Kutina: Grad Kutina, preko svoje Razvojne agencije Mrav pozvao je svoje male poljoprivredne proizvođače da se jave za subvencioniranu izradu poslovnog plana i izradu prijave za bespovratna sredstva iz pod mjere 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” Programa ruralnog razvoja.

Besplatna potpora u pripremi poslovnog plana bit će osigurana za najmanje 10 poljoprivrednih proizvođača s područja Grada Kutine. Više informacija možete dobiti u Razvojnoj agenciji Mrav, u prostorijama gradske tržnice, Tržna 8, Kutina ili na broj telefona 044 659 078.

 

Novska: U Osnovnoj školi Novska otvorena je novouređena školska kuhinja, u potpunosti opremljena i prilagođena potrebnim standardima za pripremu toplih obroka. Školu pohađa 880 uičenika, a novoouređena školska kuhinja jedna je od njih šest čije je uređenje sufinancirala Sisačko moslavačka županija. Za dio učenika osigurani su i besplatni obroci.

 

Majur: Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Majur, jednom od najmlađih DVD-ova u županiji uručeni su ključevi novog vatrogasnog vozila . Ovim je ulaganjem u opremu društvo postalo tehnički pripravnijeodgovoriti na brojne izazove s kojima se suočavaju njegovi članovi.

Najveći dio financijskih sredstava utrošenih u nabavku kombija osigurala je Općina Majur, a 50 tisuća kuna donirala im je Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.