Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Na aktualnom satu Županijske skupštine i o prometnicama u SMŽ

Most Gromova, Vinogradska ulica, sanacija cesta nakon zime…

Most Gromova, Vinogradska ulica, sanacija cesta nakon zime...

22. sjednica Županijske skupštine, koja je 17. veljače 2017. godine, održana u sisačkoj Gradskoj vijećnici, uobičajeno je otvorena aktualnim satom, tijekom kojega su vijećnici, između ostalog, postavljali pitanja i o prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji.

„Mnoge državne ceste u županiji u lošem su stanju, Most Gromova treba hitnu sanaciju, a državna cesta Sisak-Jasenovac konstantno propada. Kako ste se, župane, nedavno susreli s direktorom Hrvatskih cesta gospodinom Škorićem, imate li informacije o eventualnim ulaganjima u obnovu tih cesta u našoj županiji?“ pitao je HDZ-ov vijećnik Mario Posavec.

Župan Ivo Žinić je odgovorio:

 

 

Župan je podsjetio da je direktor Hrvatskih cesta obećao da će po završetku zimskih uvjeta, ova cesta biti sanirana, a dogovoreno je i projektiranje ceste kako bi iduće godine ona mogla biti u potpunosti rekonstruirana.

Žinić je komentirao i Most Gromova:

 

 

Hrvatske ceste će u ožujku raspisati javno nadmetanje za izvođenje radova i radovi na sanaciji će krenuti u lipnju, most će biti saniran, a dotad će promet na njemu funkcionirati gotovo nesmetano, dodao je župan.

Vijećnik Ivica Šipuš (HDZ) pitao je planira li se nastavak radova u Vinogradskoj ulici, a župan je odgovorio:

 

 

Mijo Šepak, vijećnik HDZ-a, postavio je pitanje vezano za obnova i popravak županijskih cesta nakon zimskog perioda, a posebice ceste Husain-Batina-Ilova. „Ova je zima doista učinila puno problema na cestama“, rekao je župan i zamolio ravnatelja Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije da odgovori na vijećničko pitanje. Stipo Šapina:

 

 

„Na isti način sanirat će se i spomenuta dionica Husain-Batina-Ilova“, rekao je Šapina i dodao „da bi se sanirala sva oštećenja iz prosinca i siječnja, mi smo morali predvidjeti i osigurati iznos od 1 485 000 kuna s PDV-om, a ova zima nam je napravila trošak od 4 300 000 kuna.“

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.