Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Na proglašenje najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika dolazi povjerenik Hogan

EU zastupnica Marijana Petir drugu godinu zaredom organizira natječaj

EU zastupnica Marijana Petir drugu godinu zaredom organizira natječaj

Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica izbora najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika Marijana Petir (EPP) druge je godine zaredom organizirala natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, a na proglašenju će osobno nazočiti i povjerenik Europske komisije za poljoprivredu Phil Hogan koji u Hrvatsku dolazi na poziv zastupnice Petir.

Proglašenje najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika održat će se 24. ožujka 2017. godine, a pratit će ga poljoprivredna konferencija u organizaciji Jutarnjeg lista koji je i medijski pokrovitelj ovog projekta. Glavni sponzor Erste banka će pobjednika/cu nagraditi novčanom nagradom u iznosu od 15 tisuća kuna, a zastupnica Marijana Petir će osigurati put u Bruxelles za nositelje deset najboljih projekata kao i njihovo sudjelovanje na 4. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika koji će se održati u Europskom parlamentu u organizaciji Europske pučke stranke (EPP) u listopadu 2017. godine.

Petir EPP

Cilj ovog projekta je promicanje mladih poljoprivrednika/ca i dobrih primjera njihovih djelatnosti koje su inovativne, održive i tržišno orijentirane, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor opstao.

Na natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, koji je bio otvoren od 1. prosinca 2016. do 10 siječnja 2017., stiglo je 28 prijava, od čega 9  žena i 19 muškaraca. Najviše kandidata – 4, dolazi iz Brodsko-posavske županije, a slijede Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Karlovačka i Varaždinska županija, svaka s po 3 kandidata, zatim Koprivničko-križevačka, Bjelovarsko-bilogorska i Vukovarsko-srijemska s po 2 kandidata i na kraju Krapinsko-zagorska, Primorsko-goranska, Osječko-baranjska i Splitsko-dalmatinska s po jednim kandidatom.

Stručno prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Zoran Grgić, dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu i predsjednik Hrvatske agronomske komore, Marijana Ivanek-Martinčić, dekanica Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca, Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo Hrvatske gospodarske komore, Mato Brlošić, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika i Zlatko Šimić, novinar Jutarnjeg lista, ovog će tjedna odabrati deset najboljih projekata, a među njima i pobjednika koji će predstavljati Hrvatsku na europskom izboru u listopadu u Europskom parlamentu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.