Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski gradonačelnik posjetio Dom za psihički oboljele odrasle osobe

11. veljače, Svjetski dan bolesnika

11. veljače, Svjetski dan bolesnika

Danas se obilježava Svjetski dan bolesnika. Svrha obilježavanja ovog dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Ovim povodom petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović obišao je danas Dom za psihički oboljele odrasle osobe u Petrinji.

U petrinjskom domu trenutno je 96 kreveta za korisnike s područja Sisačko-moslavačke županije, iako je potreba daleko veća. Osim za proširenjem kapaciteta, postoji potreba i za proširenjem djelatnosti i na izvaninstitucijsku skrb, istaknula je prilikom posjeta ravnateljica bolnice Jadranka Bertović:

 

 

“Grupacija ljudi s mentalnim poteškoćama ipak traži nešto dodatno i mora imati dodatno educirane stručnjake za to”, nastavila je Bertović:

 

 

U domu je zaposleno oko 30ak djelatnika koji se kontinuirano educiraju kako bi poboljšali  kvalitetu svojih usluga, a uz zdravstveno, educira se i nezdravstveno osoblje. Dodatna edukacija dobro bi došla i obiteljima, dodala je ravnateljica:

 

 

Gradonačelnik je prilikom posjete darivao korisnike i djelatnike košarom voća, pohvalio rad i trud zaposlenika i zahvalio na svemu što čine za oboljele:

 

 

“Vi ste dobar primjer županijske ustanove i drago mi je što ste u gradu Petrinji”, zaključio je Dumbović.

 

P1530605

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.