Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Pretragom kuće pronađena puška i streljivo

Još uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija!”

U utorak, 14. veljače, po nalogu suda je na petrinjskom području pretražena kuća 33-godišnjeg muškarca te je pronađena automatska puška s dva pripadajuća spremnika i 45 komada streljiva. Oružje i streljivo 33-godišnjak je nezakonito posjedovao te je isto oduzeto, a on će zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari biti kazneno prijavljen.

 

PU sisačko-moslavačka podsjeća:

Još je uvijek u tijeku kampanja “Manje oružja, manje tragedija” kojom Vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi. Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


Foto: Ilustracija/MUP


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.