Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sanacija Mosta Gromova počinje u lipnju!

Uz uvedena ograničenja most je siguran za promet

Uz uvedena ograničenja most je siguran za promet

U lipnju ove godine započinje sanacija Mosta Gromova u Sisku, ali i dalje je , uz već ranije uvedena ograničenja , siguran za prometovanje. Rekao je ovo nakon radnog sastanka održanog  u utorak, 07. veljače , u sjedištu Županije u Sisku, direktor Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić.

Radni sastanak održan je na inicijativu saborske zastupnice iz Siska Željke Josić, koja je izrazila žaljenje što sastanku nije nazočila  i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

 

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izrazio je zadovoljstvo što su ih direktor Škorić i njegovi suradnici , osim o radnjama koje prethode sanaciji Mosta Gromova , na  radnom sastanku upoznali  i s drugim aktivnostima koje će u nadležnosti Hrvatskih cesta biti odrađene na području ove županije.

 

 

Prošle godine ova je cesta ušla u kategoriju državnih cesta, pa slijedi njeno projektiranje. Razgovaralo se i o cesti D36 Sisak-Karlovac.

 

 

Između ostalog, razgovaralo se i o radovima na podizanju nivelete na području Letovanića , te dijela državne ceste Sisak-Popovača.

 

s 1

 

Sisačko-moslavačka županija u sljedećem razdoblju dobit će  tretman kakav zaslužuje,vezano uz poslove prometne infrastrukture , a to se u narednom razdoblju,  prije svega, odnosi na održavanje DC 232 Sisak-Jasenovac, istaknuo je direkotor HAC-a Josip Škorić.

No, podsjetimo, ovaj sastanak je iniciran, prije svega,  radi sanacije Mosta Gromova

 

 

Mostom se već sada prometuje uz određena ograničenja, smanjena je brzina, semafori ne rade kako bi se smanjile sile oko kočenja,a kada započne sanacija bit će uvedena i dodatna ograničenja, napominje Škorić

 

 

Procijenjena vrijednost radova na sanaciji je 15 milijuna kuna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.