SMŽ

Sanacija Mosta Gromova počinje u lipnju!

Uz uvedena ograničenja most je siguran za promet

Uz uvedena ograničenja most je siguran za promet

U lipnju ove godine započinje sanacija Mosta Gromova u Sisku, ali i dalje je , uz već ranije uvedena ograničenja , siguran za prometovanje. Rekao je ovo nakon radnog sastanka održanog  u utorak, 07. veljače , u sjedištu Županije u Sisku, direktor Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić.

Radni sastanak održan je na inicijativu saborske zastupnice iz Siska Željke Josić, koja je izrazila žaljenje što sastanku nije nazočila  i gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/02/most-1.mp3?_=1

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izrazio je zadovoljstvo što su ih direktor Škorić i njegovi suradnici , osim o radnjama koje prethode sanaciji Mosta Gromova , na  radnom sastanku upoznali  i s drugim aktivnostima koje će u nadležnosti Hrvatskih cesta biti odrađene na području ove županije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/02/MOST-2.mp3?_=2

 

Prošle godine ova je cesta ušla u kategoriju državnih cesta, pa slijedi njeno projektiranje. Razgovaralo se i o cesti D36 Sisak-Karlovac.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/02/MOST-3.mp3?_=3

 

Između ostalog, razgovaralo se i o radovima na podizanju nivelete na području Letovanića , te dijela državne ceste Sisak-Popovača.

 

 

Sisačko-moslavačka županija u sljedećem razdoblju dobit će  tretman kakav zaslužuje,vezano uz poslove prometne infrastrukture , a to se u narednom razdoblju,  prije svega, odnosi na održavanje DC 232 Sisak-Jasenovac, istaknuo je direkotor HAC-a Josip Škorić.

No, podsjetimo, ovaj sastanak je iniciran, prije svega,  radi sanacije Mosta Gromova

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/02/MOST-4.mp3?_=4

 

Mostom se već sada prometuje uz određena ograničenja, smanjena je brzina, semafori ne rade kako bi se smanjile sile oko kočenja,a kada započne sanacija bit će uvedena i dodatna ograničenja, napominje Škorić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/02/most-5.mp3?_=5

 

Procijenjena vrijednost radova na sanaciji je 15 milijuna kuna.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version