Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

V.d. ravnatelja JUSP Jasenovac o proteklom i budućem radu!

Sljedeći tjedan raspisat će se natječaj za ravnatelja

Sljedeći tjedan raspisat će se natječaj za ravnatelja

Nakon što je Nataša Jovičić na vlastiti zahtjev razriješena dužnosti ravnateljice Javne ustanove „Spomen područje Jasenovac“ Ministarstvo kulture je 1.siječnja kao vršitelja dužnosti ravnatelja Javne ustanove imenovalo Ivu Pejakovića, dugogodišnjeg kustosa Javne ustanove Spomen područja.

Privremeni ravnatelj najavljuje kako će se program rada Ustanove koji je usklađen s Ministarstvom kulture nastaviti provoditi i za vrijeme njegovog upravljanja.

 

 

Tijekom 2016.godine djelatnici Javne ustanove Spomen područje Jasenovac realizirali su nekoliko značajnih projekata- objavljena je fotomonografija autora Đorđa Mihovilovića te je prigodnom izložbom obilježena 50.obljetnica gradnje spomenika Cvijet Bogdana Bogdanovića. Kako napominje Pejaković, želja odgovornih u Javnoj ustanovi je da i 2017.bude bar jednako uspješna:

 

 

Đorđe Mihovilović jedan je od kustosa u Javnoj ustanovi „Spomen područje Jasenovac“ i kao takav dobro upoznat s povijesti logora Jasenovac. Potaknut raspravama koje se u posljednje vrijeme pojavljuju u javnosti oko sudbine logora nakon završetka Drugog svjetskog rata, Mihovilović je odlučio prikupiti dostupne fotografije iz nekoliko različitih institucija:

 

 

Početkom sljedećeg tjedna Upravno vijeće Javne ustanove „Spomen područje Jasenovac“ raspisat će natječaj za novog ravnatelja.

 

MUZEJ1_JASENOVAC


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.