Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

70. obljetnica Lovačkog društva Srndać iz Banove Jaruge

Dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima

Dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima

Prigodnom svečanošću obilježena je 70. obljetnica rada i postojanja Lovačkog društva Srndać iz Banove Jaruge. To je lovačko društvo jedno od prvih koje se nakon Drugog svjetskog rata obnovilo rad na području Kutine te radi u kontinuitetu do današnjih dana.

Trenutno gospodari s lovištem na području Banove Jaruge, Međurića, Jamarica i Janje Lipe, a iz tih sela je i glavnina od 47 članova, istaknuo je predsjednik Društva, Marijan Balaško te dodao da Društvo ima svoj lovački dom u Jamaričkom brdu te da ostvaruje znatne prihode koje ulaže u gospodarenje lovištem.

Obljetnicu Društvu čestitao je predsjednik Županijskog lovačkog saveza Sisačko-moslavačke županije, Vlado Kireta te tom prilikom pohvalio rad Društva koje spada među najbolja lovačka društva i dodijelio nagrade i priznanje zaslužnim pojedincima. Među njima su predsjednik, Marijan Balaško, te Ivo Adamović koji je lovac već 60 godina te je primio Zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza.

U ime sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića skup je pozdravio njegov izaslanik Mijo Šepak koji je naglasio da Županija na razne načine pomaže gospodarstvo, a da je tu uključeno i lovstvo koje ima dugu tradiciju na našem području i daje rezultate u razvoju kontinentalnog turizma. (ig/ml)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.