Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Bruxelles – Grand Place

Na središnjem trgu predstavio se KUD “Repušnica”

Na središnjem trgu predstavio se KUD "Repušnica"

Pred brojnim posjetiteljima Bruxellesa na središnjem trgu u Bruxellesu predstavio se KUD “Repušnica”.

 

IMG_3424

 

Do trga su se članovi KUD-a uz pratnju drugih sudionika izložbe “Zeleno-plava zipka Hrvatske” u šetnji koju su često prekidali zainteresirani prolaznici kako bi ljepotu Hrvatske baštine zabilježili i svojim kamerama.

 

IMG_3413

 

Grand Place je središnji trg u Bruxellesu. Čine ga cehovske građevine koje ga okružuju od kojih su najpoznatije Kraljevska kuća i Gradska vijećnica u Bruxellesu. Trg je najpoznatija turistička destinacija i najveća znamenitost u gradu, pored Atomiuma i fontane Manneken Pis. Proteže se na 1.800 m² i od 1998. godine upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer homogenog spoja javnih i privatnih građevina s kraja 17. st. koje pokazuju veliki stupanj društvenog, političkog i kulturnog života ovog velikog trgovačkog središta.

Trg je bio gradskom tržnicom sve do 19. studenog 1959. godine, te čak i susjedne ulice još uvijek imaju nazive prema određenim djelatnostima koje su tu obavljane, poput Ulice trgovaca putrom, sirevima, haringama, ugljenom itd. Kuća pivarskog ceha je danas Muzej piva. Svake dvije godine, od 1971., u kolovozu trg biva prekriven tepihom od cvijeća koji tu ostaje nekoliko dana. Cvjetni tepih je postao velikom turističkom atrakcijom.

 

Galerija:

IMG_3443IMG_3437IMG_3436IMG_3418

IMG_3421IMG_3420

IMG_3427IMG_3426


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.