Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Je li i koliko je gradskog novca Kutine pronevjereno?”

Priopćenje HDZ-ovih vijećnika kutinskog Gradskog vijeća

Priopćenje HDZ-ovih vijećnika kutinskog Gradskog vijeća

Priopćenje HDZ-ovih vijećnika kutinskog Gradskog vijeća prenosimo u cijelosti:

 

“Na kojim je sve projektima gradonačelnik Rudić surađivao s tvrtkom koju istražuje USKOK?

Je li i koliko je gradskog novca Kutine pronevjereno?

Nakon što smo u više navrata upozoravali na nejasnoće oko izdavanja časopisa „Kutina naš grad“,  posljednje aktivnosti USKOK-a ponovno su pokazale da je riječ o mutnim i prema svemu sudeći kriminalnim poslovima. Naime, USKOK je pokrenuo veliki proces u koji su između ostalih uključene i odgovorne osobe tvrtke Svijet Promocija, koja je izdavač navedenog časopisa. Optužuje ih se da su fiktivnim računima izvlačili novce. Riječ je o  57 milijuna kuna pronevjerenog novca.

Informacije o poslovnom odnosu Grada Kutine i tvrtke Svijet Promocija zatražili smo i od gradonačelnika od kojeg smo, putem službenog Zahtjeva za pristup informacijama, zatražili informacije o načinu i svrsi trošenja gradskih proračunskih sredstava.

Zatražili smo slijedeće informacije:

Ugovore ili narudžbenice sa izdavačem glasila „Kutina naš grad“

(Izdavač:  Svijet promocija d.o.o.)

Ugovore ili narudžbenice za poslove produkcije glasila „Kutina naš grad“

(Produkcija: Printera d.o.o.)

Ugovore ili narudžbenice za poslove distribucije glasila „Kutina naš grad“

Kopije faktura kojima je plaćena usluga izdavanja, produkcije i distribucije svih sedam brojeva glasila „Kutina naš grad“

Popis računa (stavki) proračuna Grada Kutine i popis ostalih izvora financiranja svakog pojedinog glasila „Kutina naš grad“

 

Dobili smo samo odgovor u kojem se navodi kako je sa tvrtkom Svijet promocija potpisan ugovor o grafičkom oblikovanju časopisa u iznosu od 80.000,00 kn. Dakle pisanje tekstova i grafičko oblikovanje samo –  promocijskog časopisa građane je koštalo čak 10.000,00 kn po broju.

Koliko je koštao tisak i kome je plaćen? –  nismo saznali!

Koliko je koštala dostava i kome je plaćena? –  nismo saznali!

Prema osnovnim izračunima možemo reći da je časopis „Kutina naš grad“ koštao preko pola milijuna kn odnosno da je za svaki broj potrošeno najmanje 70.000,00 kn. U potpunosti izvor financiranja nije poznat, ali je za pretpostaviti da je išao na teret građana.

Ono što zanima sve građanke i građane, a na što ne možemo dobiti odgovor, je na kojim je sve projektima gradonačelnik sudjelovao sa tvrtkom Svijet Promocija te koliko je ukupno toj tvrtki isplaćeno za vrijeme trajanja mandata gospodina Andrije Rudića?

Smatramo da je navedeni novac trebalo utrošiti na poboljšanje kvalitete Moslavačkog lista. Ovo je direktno podrivanje Moslavačkog lista na način da mu se uskraćuju financijska  sredstva i financira privatni časopis.

 

Gradski vijećnici (HDZ):

Zlatko Babić

Robert Kolenc

Mario Vidović

Branko Marijanović”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.