Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Još dva tjedna do kraja glasovanja za Coca-Coline aktivne zone!

Izvrstan odziv građana, dosad prikupljeno gotovo 350 000 glasova

Izvrstan odziv građana, dosad prikupljeno gotovo 350 000 glasova

Još nešto više od dva tjedna, do 15. travnja, traje glasovanje za deset hrvatskih gradova u kojima će biti postavljena i uređena vježbališta na otvorenome u sklopu ovogodišnjeg izdanja Coca-Colinog projekta Pokret za radost.

U neizvjesnu borbu već se uključio velik broj građana diljem Hrvatske, a dosad je putem mrežne stranice www.pokretzaradost.hr prikupljeno gotovo 350 000 glasova. Na istoj se stranici može pratiti i trenutačni poredak gradova u ovome projektu kojim Coca-Cola želi doprinijetidruštvu u kojemu posluje.


?????????????????????????????????????????????????????????


Deset gradova u kojima su aktivne zone najpoželjnije i najpotrebnije odabiru upravo sami građani, a prigodu da glasuju imaju jedanput dnevno. Izvrstan odziv glasača pokazatelj je dahrvatski građani prepoznaju vrijednost koju vježbališta imaju za unaprjeđenje kvalitete života u njihovim lokalnim zajednicama, što je razveselilo i pokretače inicijative.

„Projektom smo željeli potaknuti zajedništvo građana koji se na ovaj način mogu izboriti za sebe i svoj grad te mu pokloniti vrijedan sadržaj i obogatiti svoje lokalne sredine. Pozivam stoga sve građane da sudjeluju u posljednja dva tjedna glasovanja jer upravo njihov glas može pridonijeti kvalitetnijemu životu u lokalnoj sredini“, izjavila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Građani mogu glasovati u tri kategorije gradova te će se tako vježbališta u suradnji s gradskim upravama urediti u četiri najbolje plasirana grada do 10 000 stanovnika, u tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika te u tri grada s više od 35 000 stanovnika. Osnovna je vrijednost projekta to što svako vježbalištes ukupno šest sprava Coca-Cola gradu predaje u trajno vlasništvo kako bi se njime mogli koristiti svi građani neovisno o dobi i tjelesnoj spremi. Nova mjesta za rekreaciju i druženje takopostaju dostupna svima te obogaćujumjesne sadržaje.


Fotografija3


Prošle je godine, kad je pokrenuta inicijativa, svoje vježbalište na otvorenome dobilo prvih deset gradova u Hrvatskoj iz kojih dolaze iznimno pozitivne reakcije. Građani se vježbalištima redovito koriste za rekreaciju, druženje i boravak na otvorenome, a pronašla su primjenu i u tjelesnome odgoju te radu sportskih klubova.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.