Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Nasljeđeno stanje opće nebrige za gospodarstvo”

S tiskovne HNS – podružnice Sisak

S tiskovne HNS - podružnice Sisak

Dvije konstatacije i jedna napomena na početku tiskovne konferencije , kao osvrt na podatke Fine iz kojih se iščitava pozicija sisačkog gospodarstva. Rekao je ovo predsjednik HNS-a Siska Vlado Andučić  na danas održanoj tiskovnoj konferenciji HNS-a podružnice Sisak

 

 

Na 1000 stanovnika Sisak ima 161 zaposlenog, a prosjek u Hrvatskoj je 222 zaposlena. Kao ilustraciju Andučić iznosi i podatak za Pulu koja ima 21,8 posto visokoobrazovanih poduzetnika, u Sisku je taj postotak 11,3, a prosjek u Hrvatskoj je 17,8 posto.

Ovi  podaci , dodaje Andučić nameću i zaključke zašto je tome tako

 

 

Iako bi brigu o tome trebao imati Upravni odjel za gospodarstvo i komunalni sustav , u stvarnosti, kaže Andučić, nitko nije zadužen za ovaj segment .Nije to to samo u mandatu aktualne gradske vlasti,  to je nasljeđeno stanje opće nebrige za razvoj gospodarstva, naglasio je Andučić.

Komunalna infrastruktura poslovnih zona ne postoji, jer prostor bivše  Željezare nije u javnim rukama, ona postoji, u vrlo je lošem stanju i u vlasništvu je privatne tvrtke.

 

 

Andučić podsjeća kako je pokrenuta izrada urbanističkog plana uređenja gospodarske zone jug  još u listopadu 2015, stvorene su pretpostavke za daljnji razvoj, no od tada do danas ništa od investicija, a ,posljedično, ništa ni od zapošljavanja.

 

 

Andučić, koji je i kandidat ove stranke za gradonačelnika na predstojećim lokanim izborima  je na današnjoj tiskovnoj istaknuo i strateške odrednice buduće izvršne vlasti

 

 

Dodao je kako je svakako jedan od interesa izgradnja Luke u Crncu, ulaganje u obrazovanje, zapošljavanje i stvaranje preduvjeta za nove investicije.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.