Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Novi programi za mlade udruge Novi svijet

Kako pokrenuti vlastiti posao i unaprijediti informatičke vještine

Kako pokrenuti vlastiti posao i unaprijediti informatičke vještine

Jutros je u prostorijama udruge za djecu i mlade Novi svijet održana tiskovna konferencija na kojoj su predstavljeni projekti “Povjetarac – Pokreni posao! (3. dio)” te “Brijalica – mali informatički tečajevi”. Oba programa dio su platforme udruge Novi svijet “Povjetarac” postavljene 2010. godine s ciljem jačanja kompetencija djece i mladih u svim područjima važnim za lakše suočavanje s aktualnim životnim izazovima.

Program “Pokreni posao!” obuhvaća ciklus od pet vikend seminara s tematikom poduzetništva, a namjenjen je učenicima završnih razreda srednjih škola. Cilj seminara je povećanje kompetencija za samozapošljavanje i poduzetništvo, a kroz niz predavanja polaznici će savladati specifična znanja i vještine potrebne za pokretanje vlastitog poduzetničkog pothvata. Lidija Tomljenović Kovačić, predsjednica udruge:

 

 

Polaznici će također imati priliku čuti i primjere dobre prakse odnosno iz prve ruke saznati kako je to pokrenuti vlastiti posao, a po završetku svih seminara prezentirat će i svoje vlastite projekte.

Ovaj program započeo je današnjim predavanjem Dragoslava Krnjaića, stručnog suradnika Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak koji je  u dva školska sata učenicima pokušao približiti pravne oblike registracije poduzetničke djelatnosti:

 

 

“Dva školska sata nisu dovoljna za upoznavanje sa procesom”, dodao je Krnjaić te istaknuo kako su učenici uvijek dobrodošli u Komoru gdje mogu dobiti savjete i odgovore na svoja pitanja o poslovanju.

Program “Brijalica – mali informatički tečajevi” odvija se u partnerstvu s Ekonomskom školom Sisak i Gimnazijom Sisak. Održavat će se dva puta tjedno za 20 učenika navedenih škola koji će pohađati tečajeve, ukupno 48 školskih sati, naprednog korištenja računala, grafičkog dizajna, web dizajna i e-marketinga. Ines Vuković, voditeljica projekta:

 

 

Oba programa održavaju se u organizaciji udruge Novi svijet u partnerstvu sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Sisak te u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, Razvojnom agencijom Sisačko-moslavačke županije SIMORA te Hrvatskom gospodarskom komorom – Županijskom komorom Sisak.

 

DSCN3514 DSCN3521

DSCN3522 DSCN3519

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.