Lekenik

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“

rana detekcija i prevencija smetnji u govoru, pisanju i čitanju

rana detekcija i prevencija smetnji u govoru, pisanju i čitanju

U Društvenom centru Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik, župan Ivo Žinić, gradonačelnik Gline Stjepan kostanjević, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović jučer su potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“ – programa rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog i školskog uzrasta.

Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, rekao je kako je projekt pokrenut 2014. godine i značajan je ne samo za Općinu Lekenik, nego i za cijelu Sisačko-moslavačku županiju:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/LEK-3.mp3?_=1

 

Čović je dodao da je u dijagnostički proces uključeno i oko 90 djece predškolske dobi sa područja Grada Gline te 50 djece koja pohađaju redovnu logopedsku terapiju.

 

 

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević rekao je kako je Grad Glina prepoznao potrebe djece i mladih i uključio se u projekt:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/LEK-2.mp3?_=2

 

Kostanjević je ovom prilikom posebno zahvalio Dječjem vrtiću Bubamara Glina na ustupanju prostora za mobilni tim koji radi s djecom.

 

 

Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, zahvalio je svim projektnim partnerima te istaknuo:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/LEK-1.mp3?_=3

 

„Ljudi koji vode određene institucije, gradove, općine i županiju moraju prepoznati problematiku koja je prisutna na našem području“, rekao je župan Žinić i dodao:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/LEK-4.mp3?_=4

 

Ovim se potpisivanjem Sisačko-moslavačka županija obvezala sufinancirati projekt s 50 000 kuna, Grad Glina s 30 000 i Općina Lekenik s 25 000 kuna.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version