Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Sisak – grad međugeneracijske solidarnosti”

“…u kojem je ugodno i dostojanstveno stariti”

"...u kojem je ugodno i dostojanstveno stariti"

Naš dug  prema onima čije vrijednosti baštinimo je velika, a riječ je o osobama starije životne dobi, te treće dobi koje su gradile ovaj grad. Rekao je ovo u uvodu tiskovne konferencije  „Sisak – grad međugeneracijske  solidarnosti , u kojem je ugodno i dostojanstveno stariti“, predsjednik Hrvatske narodne stranke – podružnice Sisak Vlado Andučić.

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika – gradskog odbora Sisak Boris Curić podsjetio je kako ova stranka na predstojeće lokalne izbore ide sa HNS-om i kako je program s kojim će izaći pred birače u kampanji već osmišljen. Dio programa odnosi se na umirovljenike i osobe treće dobi.

Od 47.500 stanovnika  koji žive u gradu Sisku i prigradskim naseljima njih 12.400 su umirovljenici, a oko 2 800 je osoba treće dobi koje nisu u mirovinskom sustavu, navodi podatke Boris Curić.

 

 

Kako bi grad Sisak bio grad u kojem je ugodno i dostojanstveno stariti   potrebno je stvoriti preduvjete.

 

 

U svom programu HSU će se , dodaje Curić , između ostalog, zalagati za provedbu programa besplatnog javnog prijevoza za osobe starije od 65 godina, što je samo djelomično realizirano u protekle dvije godine.Pokušat će se realizirati i projekti proširenja smještajnih kapaciteta za starije i nemoćne na području grada Siska i uvesti novi oblici socijalne skrbi po uzorima na „domove četvrte generacije“, uz sistem javnog privatnog partnerstva.

Ivan Andres, član Predsjedništva i član Savjeta HNS-a o partnerstvu sa HSU-om

 

 

Podsjetio je i na nedavno predstavljen program mladih HNS-a koji su naglasak u svom dijelu programa stavili na zapošljavanje, stanovanje , ali i predložili osnivanje odjela za mlade u gradskoj upravi

 


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.