Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

„Skok u znanost” u sisačkoj knjižnici

pod motom „Čuvam te, čuvaš me“

pod motom „Čuvam te, čuvaš me“

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i ove godine domaćin je projekta Skok u znanost čiji je cilj popularizirati znanost, približiti djeci znanstvena dostignuća te predstaviti knjižnicu kao mjesto izvora znanstvenih informacija primjerenih dječjoj dobi.

Ove godine, pod motom „Čuvam te, čuvaš me“, sisačka je knjižnica pripremila izložbu, niz predavanja i projekciju dokumentarnoga filma kako bi se djeci i svim zainteresiranim ukazala potreba očuvanja okoliša i samoodrživog razvoja. Predavanja i edukativne radionice održat će predavači s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta iz Zagreba, Metalurškog fakulteta iz Siska, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Državnog hidrometeorološkog zavoda, javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zaštita prirode Sisačko-moslavačke županije, Astronomskog društva Beskraj te profesori sisačkih srednjih škola.
Program je počeo 20. ožujka i trajat će do 7. travnja, a današnje predavanje održala je Marina Čalogović, studentica doktorskog studija kemije na Prirodoslovno-matematičkom Fakultetu u Zagrebu, pod nazivom „Otrovožderi – čistači tla“. Više o temi Marina Čalogović:

 

 

Tihomir Marjanac, profesor geologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu i koordinator Festivala znanosti u Zagrebu za područje prirodoslovlja istaknuo je kako je prilagođavanje znanstvenih tema za dječje uzraste zaista izazov:

 

 

Svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola koji posjete barem jedno od predavanja u sklopu projekta Skok u znanost imat će priliku sudjelovati u nagradnoj igri. Čak 10 sretnih dobitnika bit će nagrađeno izletom u Zagreb kada će posjetiti događaje koje će obuhvatiti Otvoreni dani Instituta Ruđer Bošković, što će zasigurno razveseliti sve ljubitelje znanosti.

skok u znanost (2) skok u znanost (3)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.