SMŽ

Udrugama iz područja socijalne skrbi 325 000 kuna

Centru za žene Adela, UOSI SMŽ te Udruzi slijepih SMŽ

Centru za žene Adela, UOSI SMŽ te Udruzi slijepih SMŽ

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić svečano je uručio sporazume o izravnom financiranju udruga iz područja socijalne skrbi za 2017. godinu. Sporazumi su uručeni Centru za žene Adela, Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije te Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije.

Župan je čestitao na ugovorima i rekao kako je svjestan da sredstva koja su dodijeljena zasigurno nisu dovoljna za rad udruga i da se nada da će ipak na neki način pomoći u obavljanju aktivnosti predviđenih za ovu godnu. Žinić je dodao kako Županija kroz Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje izdvaja značajna sredstva za te djelatnosti i to u vrijednosti od gotovo 1,5 milijuna kuna:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/soc-1.mp3?_=1

 

Centru za žene Adela uručen je ugovor u iznosu od 175 000 kuna, a predsjednica Centra, Daša Poredoš Lavor, zahvalila je županu i istaknula:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/soc-2.mp3?_=2

 

 

Iznos od 100 000 kuna uručen je Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Dijana Smajo, predsjednica Udruge, zahvalila je Županiji što godinama prati rad Udruge te se složila sa županom da dodijeljena sredstva nisu dovoljna za rad:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/soc-3.mp3?_=3

 

 

Dodijeljeni iznos od 50 000 kuna svakako će dobro doći i Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije. Danko Tomanić, predsjednik Udruge, izrazio je zadovoljstvo što je Županija prepoznala značaj dnevnog centra slijepih:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/soc-4.mp3?_=4

 

 

Ukupni iznos od 325 000 kuna dodijeljen je u okviru državne strategije za socijalne usluge, a župan je istaknuo kako i kroz druge izvore Županija, ali i gradovi,  pokušavaju pomoći upravo onim najranjivijim skupinama.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version