Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Uz Dan žena: Marijana Petir, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu

“San mi je da imam malo više sna”

Jeste li u kojem trenutku svoga života, ako da – kada, poželjeli potrčati ispod duge?

Ne, uvijek sam  bila zadovoljna i sretna što sam žena , sa svim onim što mi je pruženo u mojoj obitelj i sa svom podrškom koju sam uživala, pa čak i i sa onim padovima ili povredama koje sam doživjela baš samo zbog toga za to što sam žena. Tako sam očvrsnula i nikada se nisam dala pokolebati u svojoj borbi za ispravne stvari, za istinu na putu na kojem se nalazim.

Osam vrlina, tri mane i jedan san  

Uh teško mi je reći i govoriti o sebi, ali sasvim sigurno sam radišna, marljiva, poštena, zauzeta, svi oko mene znaju da volim hrvatski narod i Hrvatsku   da su mi uvijek na prvom mjestu. To mi je stalna motivacija,  i kad se budim i kad liježim, u obavljanju mog posla.

Sasvim sigurno veliki broj mojih aktivnosti i snažna volja i upornost da puno toga napravim ponekad je otežavajući faktor za one koji sa mnom rade, teško me pratiti puno dajem, ali puno i očekujem od svojih suradnika. U ovom sam poslu naučila da nismo svi isti ,nismo svi rasli u istim uvjetima, trebali bih možda ponekad  imati više obzira i strpljivosti. Uglavnom, mogu reći da sam zadovoljna svojim životom.

San mi je da imam malo više sna, da imam više vremena za sebe, da tempo bude malo relaksiraniji, ali ja udaram taj tempo, sama sam gospodar svog životah i za taj se san trebam sama izboriti.

A poslije posla… tko Vas najviše može razveseliti i opustiti

Moji nećaci, jer oni su toliko puni ljubavi i pažnje, uvijek imaju neke beskajno zanimljive i motivirajuće priče i igre i oni su broj jedan kada je riječ o opuštanju i zabavi.

Poruka ženama : trebamo jedne drugima biti podrška, osnaživati djevojčice i žene, jedna drugoj biti primjer, ponekad ženama nedostaje samopouzdanja da pokažu sve što mogu, a mogu jako puno, vrijedne su,marljive i sposobne  i ono što im nekada prigovaraju- a to je dobra crta – emotivne su , a zbog tog velikog i toplog srca mogu osjetiti potrebe drugih  i potrebe bližnjih i sukladno tome djelovati. Na taj način bismo trebale promatrati jedne druge, a u suradnji s muškim kolegama  graditi bolju Hrvatsku.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.