Ostalo

Vino Škrlet, domaći sir, ajvar, suhomesnati proizvodi… u srcu Europe!

susret s belgijskim vinarima

susret s belgijskim vinarima

Svi posjetitelji izložbe „Zeleno-plava zipka Hrvatske“ imali su mogućnost degustirati i vina s moslavačkog područja zahvaljujući Udruzi Škrlet.

 

 

Vinari su se u sjedištu Hrvatske gospodarske komore Bruxellesu susreli s belgijskim vinarima s kojima su razmijenili iskustva. Više Mirela Trdenić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/VINO-1.mp3?_=1

 

 

Škrlet je vino koje smo željeli približiti vinarima iz drugih dijelova Europe, rekao je  Ivica Florijanović zadovoljan prezentacijom

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/VINO-2.mp3?_=2

 

Osim bogate enološke ponude, brojni posjetitelji na otvorenju izložbe imali su priliku uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi zahvaljujući OPG-ima koji su udruženi u Zajednicu proizvođača Sisačko-moslavačke županije. Među izlagačima je bio i OPG Bradarić iz Novog sela glinskog.

 

 

Ivona Bradarić pohvalila je organizaciju izložbe i predstavila svoj OPG

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/03/vino-3.mp3?_=3

 

Podsjetimo, hrvatska zastupnica u EP Marijana Petir organizirala je u Bruxellesu izložbu “Zeleno-plava zipka Hrvatske”uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Zajednice proizvođača Sisačko-moslavačke županije, Udruge vinara Škrlet, KUD-a Repušnica, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore.

Svaki zastupnik iz redova EPP u svom petogodišnjem mandatu ima priliku organizirati dvije izložbe. Prva izložba koju je organizirala hrvatska zastupnica Petir bila je posvećena Blaženom Alojziju Stepincu, a ova drugama potencijalima i vrijednostima Moslavine i Sisačko-moslavačke županije.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version