Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Zašto Babića toliko smeta sniženje cijene zbrinjavanja otpada građanima?”

Priopćenje za javnost kutinskog SDP-a

Priopćenje za javnost kutinskog SDP-a

Priopćenje za javnost GO SDP-a Kutina prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Nastavljamo se i dalje boriti za jeftiniju cijenu komunalne usluge za naše građane.

Kutinsko odlagalište otpada u dobrom je stanju, a njegov kapacitet, sukladno stručnim procjenama i mjerenjima, dovoljan je za narednih 4-5 desetljeća uz tehnologije koje se uvode. Deponija postaje i zaliha sirovine koju će se uz nove tehnologije obrade otpada, moći trošiti i učiniti trajnim resursom Grada Kutine, a suradnja s Ministarstvom zaštite okoliša to sve potvrđuje kroz provedbu modela koji su propisani i zakonom.

Ružno je što oporba izmišlja probleme i bori se protiv otvaranja novih radnih mjesta. Kutina je jedan od rijetkih gradova koji je uspio otvoriti nova radna mjesta te čak dva puta u mandatu sniziti cijenu zbrinjavanja otpada za sve kategorije. Babić i svi koji danas pokušavaju konstruirati problem kojega nema, uredno su podržali baš sve planove gospodarenja otpadom posljednjih 6-7 godina, pa čak i dok je Babić bio na vlasti i predsjednik Gradskog vijeća. Ova naknadna pamet samo je dokaz da im strašno smeta uspješan model koji smo u posljednje 3 godine uveli i koji se provodi, smetaju ih nova radna mjesta koja otvaramo i nove tehnologije koje tek trebaju biti uvedene. Samo zato što su uspjesi.

HDZ i HSLS, zaboravlja gospodin Babić, već su bili na vlasti u prethodna dva mandata i svi znaju da je imao priliku povećati broj zaposlenih i napraviti ono što sada obećava – proširiti djelatnosti komunalaca koji se bave otpadom i osigurati radna mjesta. Ali ne samo da to nije napravio već je dozvolio da u vlasništvo uđe privatna firma koja je tamo, pod njegovim političkim odlukama, od 2010. godine bila nezakonito i čiji izlazak su svi građani Kutine morali platiti. Pitamo se je li u tom slučaju spreman preuzeti političku i materijalnu odgovornost?

Nameće se pitanje zašto Babić želi smanjivati, a ne povećavati broj radnih mjesta u Eko Moslavini i neka napokon odgovori na pitanje koje uporno izbjegava, zašto je zatvoreno 650 radnih mjesta u Petrokemiji gdje je on direktor?

Također, kada glumi da brine o poduzetništvu, postavljamo mu i pitanje zašto ga smeta već drugo pojeftinjenje zbrinjavanja otpada u Kutini, a ne brine o tome da hrvatski seljak njegovo gnojivo plaća značajno skuplje od slovenskog ili bosanskog ili bilo kojeg drugog seljaka?

S poštovanjem,

GO SDP Kutina”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.