Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Ženijalni tjedan u POU Kutina

U tjednu u kojem se obilježava Međunarodni dan žena

U tjednu u kojem se obilježava Međunarodni dan žena

U ponedjeljak 6. ožujka počinje Ženijalni tjedan. U tjednu u kojem se obilježava Međunarodni dan žena, Pučko otvoreno učilište Kutina priredilo je cjelotjedno događanje čije su sadržaje na konferenciji za novinare najavili ravnateljica POU Kutina Jasminka Molnar i gradonačelnik Andrija Rudić. Tjedan počinje kazališnom predstavom «Samo jedna žena» koja će u Domu kulture biti izvedena sutra,  6. ožujka u 19 sati. 

“Odlukom gradonačelnika ulaz za sutrašnju predstavu za sve žene je slobodan. Glavnu ulogu u ovoj predstavi igra Matija Prskalo, a riječ je o monodrami koja govori o onome što žene proživljavaju iza svoja četiri zida. Na duhovit i intiman način Matija Prskalo progovara o ljubavi, sreći, ali i nezadovoljstvu s kojim se svaka žena susreć”, najavila je Jasminka Molnar.  

Sljedeći je događaj tradicionalni koncert Mažoretkinja Grada Kutine na sam Dan žena 8. ožujka s početkom u 19 sati. Gost koncerta je plesna udruga Star dance iz Siska. 9. ožujka u Arcus klubu za žene će biti održana radionica koju će voditi Korana Simonović pod nazivom “Osnaživanje žena i moć promjene”.

10. ožujka od 17 i 19 sati na redu je ljubavna predstava «Srca oceana – Titanik» koju je režirala Jasminka Molnar. Predstava je doživjela veliki uspjeh za Valentinovo kada se tražila stolica više, a izvode ju kutinska djeca i mladi uz svoje goste.  Tjedan završava kino predstavama sa ženskom tematikom. 11. i 12. ožujka. Na repertoaru su talijanski film «8 ½», francuski «Sve što dolazi», te hrvatski film «Trampolin».

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudić pozdravio je organizaciju «Ženijalnog tjedna» u POU Kutina, dajući svoj doprinos besplatnim ulaznicama za sve žene na ovu predstavu čime se, kako je rekao, šalje poruka koja promovira kulturu, prava žena i status žena u društvu.

“O ženskim je pravima kao o ljudskim pravima potrebno uvijek razgovarati. Grad Kutina je jedan od gradova pionira koji radi na tome da omogući ženama maksimalno sudjelovanje u vođenju grada. Od 4 pročelnika u Gradu Kutini, 2 pročelnice su žene. Od 5 ravnatelja gradskih ustanova, 3 su ravnateljice i to je dobra slika koju u Kutini promoviramo. Naravno sposobnost je kao kriterij na prvom mjestu, a to su žene u Kutini i dokazale”, zaključio je gradonačelnik.


ee


 

 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.