Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

˝Juriš lake konjice˝ pobjednička predstava Županijske smotre kazališnih amatera

predstava Scene Sisak

predstava Scene Sisak

U Kazalištu 21, 30. travnja 2017.g, u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine, održana je Županijska smotra kazališnih amatera Sisačko – moslavačke županije na kojoj je odabirom selektorice Gordane Ostović najboljom proglašena predstava ˝Juriš lake konjice˝ Scene Sisak i u režiji Tihomira Kosića.

Priča o trojici braće koji žive na smetlištu i u stalnom oprezu od ˝vanjske prijetnje˝ i u kojoj osim Tihomira Kosića igraju i Zoran Ivanić, Stiv Stipić te Mihovil Mioković, Sisačko-moslavačku će županiju predstavljati na 57. izdanju Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji će u organizaciji Hrvatskog sabora kulture biti održan u Pazinu, od 12. do 14. svibnja i Vodicama, od 26. do 28. svibnja 2017.

U natjecateljskom dijelu Županijske smotre, uz Scenu Sisak, zaigrali su još i Dramska skupina Dječjeg vrtića  Sisak Novi s predstavom ˝Ledena kućica˝  te Dramski studio Kocka Doma kulture Kristalna kocka vedrine s predstavom ˝Anđeli imaju krila, zar ne˝.

Nakon natjecateljskog dijela Smotre, 31. ožujka 2017.g, održano je i revijalno predstavljanje Čeških beseda Sisak i Jazvenik. U dvadesetak minuta trajanja predstave glumci iz Jazvenika nasmijali su gledatelje pričom o oporuci preminulog strica i mladoženji koji bi htio prisvojiti stečeno bogatstvo nasljednika. Vrlo zapaženo prošla je predstava Češke besede Sisak, Novi doživljaji dobrog vojnika Švejka u režiji Silvija Vadle, a koja progovara o besmislenosti rata, nasilja i ponižavanja čovjeka.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.