Petrinja

11. Petrinjska kobasijada

29. travnja na poznatom petrinjskom izletištu Pigik

29. travnja na poznatom petrinjskom izletištu Pigik

Tradicionalna Petrinjska kobasijada održati će se 29. travnja po 11. put s početkom u 10 sati na poznatom petrinjskom izletištu Pigik.

 

 

Gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, izrazio je svoje zadovoljstvo ovom manifestacijom:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/pkDD.mp3?_=1

 

 

 

Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu istaknuo je kako su ove godine osim domaćih OPG-ova nastojali privući i gostujuće kako bi  javnosti pokazali i nešto novo te dodao:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/pkAM.mp3?_=2

 

Bogati program se nastavlja tradicijskim petrinjskim doručkom u 11 sati i kulturno-umjetničkim programom Petrinjskih mažoretkinja, Gradske limene glazbe Petrinja, Ženskog vokalnog ansambla Petrus i Petrinjskih bećara.

U 15 sati Udruga Kumanika održat će radionice zdrave hrane dok će u 17 sati početi dio programa posvećen Svjetskom danu plesa gdje će plesni klubovi pokazati svoje umijeće.

Proglašenje pobjednika 11. Petrinjske kobasijade održat će se u 19 sati. Nakon proglašenja, u 19:30 sati, započinje glazbeni  dio večeri „Zaplešite uz zvuke tamburice“ u kojem će prisutne zabavljati kudovi Mošćenica, Čuntićanka, Graberje i  Hrastovica.

Manifestaciju će dodatno začiniti koncert tamburaškog sastava Garavuše i glazbene skupine Begini  koji počinje u 21:30 sati.

 

 

Marijeta Grabovac Zec, viša stručna suradnica za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Petrinje o predaji uzoraka za sudjelovanje na manifestaciji:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/pkMGZ.mp3?_=3

 

Dodajemo kako je nagrada za prvo mjesto tri tisuće kuna, za drugo dvije tisuće kuna i za treće tisuću kuna te dobitnike uz novčane nagrade očekuje još i poklon iznenađenja.


 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version