SMŽ

145. brigada Hrvatske vojske dobila svoju ulicu u Letovaniću!

Upravo u Letovaniću brigada je započela svoj ratni put

Upravo u Letovaniću brigada je započela svoj ratni put

Mirjana Bahman, supruga prvog poginulog pripadnika 145. brigade Hrvatske vojske i predsjednik Udruge veterana ove brigade Željko Radovanović svečano su danas u Letovaniću otkrili spomen ploču s nazivom Ulice 145. brigade Hrvatske vojske.

 

 

145. brigada Hrvatske vojske započela je svoj ratni put upravo na području Letovanića, podsjetio je predsjednik udruge, umirovljeni pukovnik Željko Radovanović

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/ŽELJKO.mp3?_=1

 

Ovo je prigoda da se mještani općine Lekenik i cijelog Pokuplja zahvale pripadnicima 145. brigade rekao je načelnik općine Lekenik Ivica Perović.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/IVICA.mp3?_=2

 

Suradnja s ovom brigadom započeta tijekom rata nastavljena je i u miru , rekao je Stjepan Kušan , predsjednik MO Letovanić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/STJEPAN.mp3?_=3

 

 

Sisačko-moslavački župan naglasivši značaj brigade u oslobađanju okupiranih područja  istaknuo je kako su ovakvi događaju podsjetnik na događaje u Domovinskom ratu

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/ŽUPAN.mp3?_=4

 

 

Uloge ove brigade u Domovinskom ratu prisjetio se i Miodrag Demo, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/DEMO.mp3?_=5

 

Brigadir Siniša Šimičev, izaslanik načelnika GS OS RH Mirka Šundova i potpredsjednika Vlade i mistra obrane Damira Krstičevića i sam je bio svjedokom  događanja na ovim prostorima tijekom Domovinskog rata. Istaknuo je značaj 145. brigade

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/SINIŠA.mp3?_=6

 

Prije svečanosti otkrivanja ploče s imenom ulice izaslanstva su kod Spomen ploče poginulim pripadnicima ove brigade položili vijence i zapalili svijeće.

 

 

 

Prigodnu molitvu predvodili su ratni vojni kapelan Stjepan Bergovec i župnik  Župe sv. Nikole i sv.  Vida iz Žažine Mladen Vidak.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su članovi HKUD-a Poculica Letovanić, te Dorotea Šašo i Sunčica Bakarić, učenice Područne škole Letovanić.

 

 

Svečanost događaja naglasili su i počasna desetina Udruge veterana 145. Brigade HV-e , počasni vod policije, kao i pripadnici Počasne satnije Kravat-pukovnije.

 

 

U prostoru DVD-a Letovanić  ratni zapovjednik 145. brigade, pukovnik Bruno Čavić otvorio je izložbu ratnih fotografija.


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version