Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Edukacija učenika „WorkCamp“ u Dimitrovgradu

Na edukaciji sudjeluju učenici OŠ “Vladimira Vidrića” Kutina

Na edukaciji sudjeluju učenici OŠ "Vladimira Vidrića" Kutina

U gradu Dimitrovgradu u Bugarskoj u razdoblju od 23. do 29. travnja 2017. godine održava se edukacija učenika, spojena mobilnost za učenike iz Dimitrovgrada i Kutine pod nazivom „WorkCamp“ u sklopu projekta „Poslujmo zajedno“/“Doingbusinesstogether“ iz programa Erasmus+. Edukacija će ukupno trajati 7 dana te će se održavati u prostorijama Centra za djecu i mlade. Na edukaciji sudjeluje veliki broj učenika i učitelja iz škola LyubenKaravelov i Aleko Konstantinov iz Bugarskog grada Dimitrovgrada te 5 učenika i 3 učitelja iz Osnovne škole Vladimira Vidrića iz Kutine. Edukaciju provodi projektni partner Centar za djecu i mlade u suradnji s Gradom Dimitrovgradom.

 

kt 3

 

Glavni cilj projekta je da se aktivnim metodama poučavanja, obrazovnim radionicama za učenike osnovnih škola i njihove učitelje potakne na uvođenje poduzetništva u hrvatski obrazovni sustav. U sklopu edukacije primjenjuje se izrađeni Priručnik o implementaciji kurikuluma poslovanja učeničkih zadruga te se koristi kao prijenos znanja s učitelja na učenike. Učenicima će se podići poduzetničke kompetencije i razviti digitalne vještine. Učenici u sklopu edukacije upoznaju IT alate u poduzetništvu kao što je izrada online tečaja na internet platformi Moodle2 te aktivno korištenje eTwinning-a u sklopu projekta i nakon projekta.Na konkretnim primjerima učenici će se bolje upoznati sa stvarnim svijetom poduzetništva. Online sadržaji omogućavaju učiteljima i učenicima rad bez vremenskih i prostornih ograničenja.

U sklopu posjeta učitelji i učenici iz Osnovne škole Vladimira Vidrića će posjetiti škole Aleko Konstantinov i LyubenKaravelov. Također, posjetiti će i Planetarij Giordano Bruno,  povijesni muzej Grada Dimitrovgrada, park Vaptsarov i lokalni zoološki vrt. U sklopu druženja posjetiti će se i gradovi Haskovo i Plovdiv.

Slobodno vrijeme će provesti u zajedničkom obilasku Dimitrovgrada i popodnevnim zabavnim radionicama koje su namijenjene za druženje učenika.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.