Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

“Gorak okus neistina, netransparentnosti i osobnih interesa gradonačelnice!”

Vijećnici HNS-HSU glasali su za Oduku o isplati uskrsnica sisačkim umirovljenicima

Nastavno na tekst objavljen u Sisačkom glasniku broj 38, štampanom u 19.000 primjeraka, financiran iz Gradskog proračuna odnosno sredstvima Siščanki i Siščana, koji, ne samo što je u direktnoj funkciji izborne kampanje  gospođe Kristine Ikić Baniček, već je u uvodniku na  stranici 2. objavljen je tekst pod naslovom „Prijevremena otplata nasljeđenih nepovoljnih kredita“ u kojem je navedeno  da su uskrsnice odbili vijećnici HDZ-a, HNS-a,HSU-a,I HSLS-a., pri čemu su čak i poimenice navedena imena članova kluba HNS-HSU u Gradskom vijeću, i to Borislava Curića, i Ivana Đumbira, te se navodi  da su protiv uskrsnica svoju ruku su digli Borislav Curić (HSU) Ivan Đumbir (HNS) i na taj način se odrekli prava na isplatu uskrsnice.

Navedeno u potpunosti ne odgovara istini budući da se iz Zapisnika  sa 23. sjednice Gradskog vijeća Grada Siska održane 24. ožujka 2017. godine, može isčitati u svakom trenutku tko je od vjećnika bio u vijećnici i kako je glasao. U trenutku odlučivanja o 16. točci Prijedlog odluke o isplati prigodne jednokratne naknade-uskrsnice umirovljenicima u dvorani je bilo 16 vijećnika i bili su pristuni svi vijećnici Kluba HNS-HSU, pa tako i Ivan Đumbir i Borislav Curić, a odluka je donesena jednoglasno sa 16 glasova ZA (stranica 25 Zapisnika), što svakom jasno govori da je klub HNS-HSU, glasao za predmetnu odluku.

Ovakvo širenje neistina, financirano sredstvima Siščana i Siščanki u funkciji jedne osobe, naše gradonačelnice je neprihvatljivo i ne spada u sve ono što naša gradonačelnica stalno naglašava a to je transparentnost i odgovornost u raspolaganju sredstvima proračuna, a da o istinitosti i ne govorimo.

Ponavljam na kraju da će HNS i HSU kao i do sada nastaviti provoditi politiku nulte stope korupcije javnim sredstvima i inizistirati na transparentnom trošenju sredstava Proračuna. Ovim pamfletom sisačka gradonačelnica poslala je još jednu poruku sisačkoj javnosti o svom viđenju demokratske procedure i transparentnosti rada javne uprave. Siguran sam da će sisačka javnost shvatiti poruku.

Konačno i sam naslov predmentog teksta „Prijevremena otplata naslijeđenih nepovoljnih kredita“ ne odgovora istini, budući da se od kreditnog zaduženja u iznosu od 25,0 mln kuna, na naslijeđene kredite odnosi svega 7,5 mln. kuna, odnosno  30% ukupnog iznosa zaduženja dok je ostali iznos vezan uz kredite uzete u ovom mandatu ili je riječ o novom zaduženju.

Vlado Andučić,
predsjednik sisačke podružnice HNS-a”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.