Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Izložba “Sisački mamut”

Gradski muzej Sisak priprema izložbu o vunastom mamutu

Gradski muzej Sisak priprema izložbu o vunastom mamutu

Izložba „Sisački mamut“ iz Prapovijesne zbirke Gradskog muzeja Sisak predstavlja dosad neobjavljene osteološke nalaze vunastog mamuta koji je nekada obitavao na sisačkom području. Na izložbi će biti izloženo ukupno sedamnaest eksponata, kljove i drugi zubi te kosti mamuta, koji su na širem sisačkom području živjeli prije 12 do 120 tisuća godina.

Cijeli projekt je započeo prijedlogom Maria Carića, autora izložbe, da u sklopu svoje teme zavšnog rada obradi kosti iz zbirke. Kasnije se ta priča pretvorila u projekt koji uključuje i druge institucije kako bi se javnosti predstavili ostaci koji su dugo bili zaboravljeni. Više o izložbi rekao je autor:

 

 

Koji je cilj izložbe?

 

 

 

Autor izložbe

 Autor izložbe Mario Carić

 

Osim izložbe, Gradski muzej Sisak će u razdoblju od 20. travnja do 30. svibnja, svake srijede od 16 do 18 sati, održavati edukativno kreativne radionice.

Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak se projektu priključila programom za najmlađe, točnije sa tri radionice. Ravnateljica Knjižnice Dubravka Šurlan o njihovom sudjelovanju:

 

 

Program Knjižnice počinje 26. travnja u 18 sati LEGO slagaonicom „ Mamuti“, a nastavlja se 28. travnja projekcijom animiranog filma „Ledeno doba“ u 18 sati. 29. travnja s početkom u 10 sati program se nastavlja pričaonicom „Plamenko u lovu na mamuta“ i kreativnom radionicom „Mamuti u srcu grada“, gdje će najmlađi od glinamola izrađivati mamute.

Dom kulture Kristalna kockica vedrine se projektu priključio amaterskom predstavom „Sisačke mamutarije“  redatelja Silvija Valde koja će se biti izvedena 22. travnja u 10 sati u pješačkoj zoni ispred Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ Sisak.

 

Redatelj Vadla o predstavi:

 

 

Ravnatelj Gradskog muzeja Sisak, Vlatko Čakširan dodaje:

 

 

Program „Sisački mamut“ završava predavanjem dr. sc. Jadranke Mauch Lenardić „Ledenodobna megafauna sisačkog područja – priča o vunastim mamutima“ koje će se održati 4.svibnja u Gradskom muzeju Sisak s početkom u 19 sati.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.