SMŽ

„Nova, neobična, inspirativna… knjižnica“

dvodnevni stručni skup u Sisku

dvodnevni stručni skup u Sisku

„Nova, neobična, inspirativna… knjižnica“ naziv je stručnog skupa koji se održava  6. i 7. travnja u sisačkom Hotelu Panonija.

Skup organizira Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak na temu „S korisnicima, za korisnike – neobično, neuobičajeno, inovativno u knjižničnim uslugama i aktivnostima“. Ovime se želi omogućiti knjižničarima iz svih vrsta knjižnica u Republici Hrvatskoj i šire da stručnu zajednicu upoznaju s inovativnim, neuobičajenim ili neobičnim projektima koji su uspješno implementirani u usluge knjižnica. U konačnici, ovaj susret rezultirat će razmjenom iskustava i ideja te širenjem uspješnih projekata na druge knjižnice.

Dubravka Šurlan, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, naglasila je kako knjižnice danas imaju drugačiju ulogu nego prije:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/nni-2.mp3?_=1

 

„Mi nastojimo našu ponudu proširiti dodatnim sadržajima koji se mogu pronaći samo u knjižnici“, dodaje Šurlan.

Otvaranju Stručnog skupa nazočila je i Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja je istaknula kako knjižnice više nisu samo mjesta gdje se posuđuju i vraćaju knjige:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/nni-1.mp3?_=2

 

„Knjižnica mora biti multifunkcionalno mjesto za susrete građana. Kroz rad knjižničarstva, narodne knjižnice trebale bi utjecati i na školske knjižnice, koje bi isto trebale postati mjesto gdje učenici mogu pokazati svu svoju kreativnost“, zaključila je Roksandić.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version