Lekenik

Obilježen Dan općine Lekenik i blagdan Sv. Jurja!

“Općina Lekenik ima šansu postati uspješna i prosperitetna općina”

"Općina Lekenik ima šansu postati uspješna i prosperitetna općina"

Prigodnom svečanošću u Društvenom domu Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik danas je obilježen Dan općine Lekenik i blagdan njenog nebeskog zaštitnika Sv. Jurja.

Tradicionalno, obilježavanje ovog dana privuklo je velik broj Lekenčana i njihovih gostiju, pojedinaca zaslužnih za promociju i razvoj općine Lekenik.

U kratkom osvrtu na prošlu godinu, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović, upravo je razvojne projekte istaknuo kao one na koje je najponosniji:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/DLE1.mp3?_=1

 

 

Drugi važan infrastrukturni projekt je izgradnja dijela kanalizacije u novoizgrađenoj poslovnoj zoni, dodao je Perović te naglasio kako je pri kraju i projekt izgradnje magistralnog cjevovoda Petrinja- Lekenik.

Osim toga, načelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom sa Sisačko- moslavačkom županijom:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/DLE2.mp3?_=2

 

 

Općina Lekenik ima šansu postati uspješna i prosperitetna općina. Samo treba raditi i biti uporan u ostvarenju tog cilja, zaključio je Perović.

Proslavu Dana općine u godini u kojoj se obilježava 800 godina od prvog pisanog spomena mjesta Lekenik uveličao je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/DLE3.mp3?_=3

 

 

Pojedincima koji su nesebičnim radom u protekloj godini pomogli razvoj općine dodijeljena su prigodne zahvalnice. Uz župana Ivu Žinića, ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac, pročelnicu županijskog UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Blanku Bobetko- Majstorović, direktora petrinjske Privrede Zlatka Medveda, sisačkog biskupa Vladu Košića, ravnateljicu Hrvatskog restauratorskog zavoda Tajanu Pleše, zahvalnica je dodijeljena i Marijani Petir, zastupnici u Europskom parlamentu:

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/04/DLE4.mp3?_=4

 

 

800. godišnjica pisanog spomena naselja Lekenik bit će obilježena izdavanjem prigodne monografije, koja će svjetlo dana, prema očekivanjima, ugledati za otprilike mjesec dana.

 


 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version