Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Turneja radosti Sportskih igara mladih stigla u Novsku!

Natjecanje u graničaru i utrci na 60 metara

Natjecanje u graničaru i utrci na 60 metara

Turneja radosti Sportskih igara mladih 26. travnja stiže u Novsku, dok se datum Turneje u Sisku pomiče na 15. svibnja, a za Topusko na 16. svibnja

 

IMG_5930

 

Sisačko- moslavačka županija je postala središte sportskih aktivnosti za djecu u Hrvatskoj. Turneja radosti Sportskih igara mladih pohodila je Novsku, dok će se u svibnju u Sisku i Topuskom upriličiti zabavna sportska događanja.

Novska

Početak sportskih događanja u Novskoj bio je u 10.30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Plamen Turneje radosti zapalio je gradonačelnik Novske, g. Vlado Klasan zajedno s Tihanom Butorac, predstavnicom Sportskih igara mladih i malim sportašima- Davidom Grgićem, državnim i međunarodnim pobjednikom Sportskih igara mladih u atletici i Mihaelom Prelesnik, sudionikom Igara.

 

IMG_6110

 

Sportski dio programa uključivao je natjecanje u graničaru i utrci na 60 metara. Ekipa ”Genijalci” pobjednik je napetog nadmetanja u finalu graničara za 2006. godište i mlađi, dok je u kategoriji 2008. godište i mlađi pobjedu odnijela ekipa ”Lavići” i time su se plasirale na državnu završnicu.

 

IMG_6066

 

U velikoj utrci osnovnoškolaca na 60 metara u kategoriji 2006. godište i mlađi pobjednica kod djevojčica je Lana Radulović dok se kod dječaka pobjedom okitioMihael Prelesnik. U kategoriji 2008. godište i mlađi pobijedili su Marko Pavičić i Ivana Šneperger.

 

IMG_6109

 

Detaljan raspored svih turnira možete pronaći ovdje, gdje će se redovito objavljivati gradovi, datumi i kontakti voditelja. Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranici “Sportske igre mladih” i Instagramu: @igremladih_hr.

Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.
Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje. Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih, najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.