Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Turneja radosti Sportskih igara mladih stiže u Novsku, Sisak i Topusko!

SMŽ uskoro postaje središte sportskih aktivnosti za djecu u Hrvatskoj

SMŽ uskoro postaje središte sportskih aktivnosti za djecu u Hrvatskoj

Turneja radosti Sportskih igara mladih 26. travnja stiže u Novsku, 15. svibnja u Sisak, a 16. svibnja u Topusko. Sisačko-moslavačka županija uskoro će postati središte sportskih aktivnosti za djecu u Hrvatskoj.

Turneja radosti Sportskih igara mladih pohodit će trgove u Novskoj, Sisku i Topuskom i upriličiti zabavna sportska događanja u svakom gradu.


IMG_4464


Novska

Početak sportskih događanja u Novskoj bit će u 10.30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana. Gradonačelnik Novske, g. Vlado Klasan će zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i osnovnoškolcima zapaliti plamen Igara.

Nakon otvorenja uslijedit će natjecanja u graničaru i atletici- utrci na 60metara. Pobjednici će se plasirati na državnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu.

Sisak

Turneja radosti održat će se na nogometnom stadionu Segeste s početkom u 11 sati. Program će započeti paljenjem plamena Turneje radosti čime će se označiti početak sportskih aktivnosti u gradu.

Plamen će upaliti gradonačelnica Siska gospođa Kristina Ikić Baniček zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima.

Uz natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara, mali sportaši će se boriti i na malonogometnim terenima. Coca- Cola Cup 2017., najveći malonogometni turnir u Hrvatskoj, koji se igra u sklopu Sportskih igara mladih će održati kvalifikacijski turnir na kojem će sudjelovati mali nogometaši iz kategorije 1999. godište i mlađi i 2002. godište i mlađi.

Topusko

Trg bana Josipa Jelačića će 16. svibnja s početkom u  10.00 sati ugostiti ceremoniju početka igara u Topuskom.

Sisačko-moslavački župan, gospodin Ivo Žinić imat će čast zapaliti baklju Turneje radosti zajedno s predstavnicima Sportskih igara mladih i malim sportašima, nakon čega će uslijediti natjecanja u graničaru i utrci na 60 metara.


IMG_0663


Prijave za sve turnire Sportskih igara mladih moguće su do termina natjecanja u pojedinom gradu na: prijava.igremladih.org ili direktno kod koordinatora natjecanja u školama.

Prijaviti sebe ili svoju ekipu bit će moguće i na sam dan natjecanja na lokaciji turnira. Natjecatelji trebaju biti u dobnoj skupini 2008.- 1999. godište.

Detaljan raspored svih turnira možete pronaći ovdje, gdje će se redovito objavljivati gradovi, datumi i kontakti voditelja.

Sve najbolje od Sportskih igara mladih možete pratiti na Facebook stranici “Sportske igre mladih” i Instagramu: @igremladih_hr.


_DSC0513


Sportske igre mladih započele su 1996. godine u Splitu, sa željom da se svim osnovcima i srednjoškolcima omogući sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta. Ideja je rasla i natjecanje je postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe.

Organizirale su se pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, te počasnim pokroviteljstvom predsjednika RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH.

Potporu Igrama daju eminentna imena iz sportskog, političkog i gospodarskog života (ambasadori Igara): Sir Dave Richards, predsjednik Premier Lige počasni je predsjednik Sportskih igara mladih, dok su uloge počasnih dopredsjednika povjerene Goranu Ivaniševiću i Slavenu Biliću.

Djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pruža se mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u sa sudjelovanjem na završnici u Splitu. Izvanredna ideja o sportu i zabavi počela se širiti i na susjedne zemlje.

Sportske igre mladih promiču način života čiji su temelji razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play, alternativu svim mogućim negativnim čimbenicima današnjice koji se na izrazit način reflektiraju na populaciji djece i mladeži.

Iz godine u godinu odaziv djece je sve veći, a kvaliteta organizacije je dosegla najvišu razinu. Djeca i mladi od sedam do osamnaest godina pozvana su biti dijelom Sportskih igara mladih,najljepšom sportskom pričom u Hrvatskoj i šire.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.