Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

“Vatra je privremeno ugašena, ali pitanja su i dalje otvorena”

“Potrebno je pronaći trajno rješenje”

"Potrebno je pronaći trajno rješenje"

“Drago mi je da je naš zajednički pritisak urodio plodom i da se, barem privremeno, našlo rješenje za nastavak isporuke plina i nastavak proizvodnje” – stoji u Priopćenju kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića.

“Ovo je ipak samo gašenje vatre i nemojmo zaboraviti da je ključno naći rješenje za Petrokemiju. Odgađanje i ignoriranje izvršne odluke o budućnosti Petrokemije izvor je stalne neizvjesnosti i straha za sve Kutinčane. Inzistiram da Vlada nađe sustavno i trajno rješenje za Petrokemiju!

Također ne treba zaboraviti niti posljedice Lex Agrokora na buduće poslovanje Petrokemije. Pitanja koja sam postavio jučer i dalje stoje.

Kako Vlada Republike Hrvatske namjerava u ovoj situaciji zaštititi Petrokemiju i spriječiti strane interese i interese uvoznika gnojiva na štetu Petrokemije?

Kako Vlada namjerava zaštititi tisuće malih proizvođača čija bi nesposobnost plaćanja zbog Agrokorovih dugova dodatno opustošila Petrokemijinu likvidnost i u konačnici uništila našu tvornicu?

Kako Vlada namjerava pomoći cijeloj ovoj regiji, odnosno zadržati proizvodnju i spasiti 1650 radnih mjesta u Petrokemiji?

Petrokemija je strateška industrija koja ne smije biti zaboravljena ili zanemarena tema. Ona je važna za hrvatsku poljoprivredu, hrvatski energetski sustav i cijelu Republiku Hrvatsku.”


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.