Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Humanitarni koncert “Za Domagoja Plahutnika”

Večer plemenitosti uz Klapu sv. Juraj HRM

Večer plemenitosti uz Klapu sv. Juraj HRM

„Za Domagoja Plahutnika“ – humanitarni koncert u organizaciji Župe sv. Josipa radnika održan je u utorak, 02. svibnja u sisačkoj gradskoj četrti Galdovo, u dvorištu crkve sv. Josipa Radnika.

Koncert Klape sv. Juraj HRM bila je završnica petodnevne proslave nebeskog zaštitnika ove župe, ali ujedno i prigoda da se donacijama pomogne obitelji u liječenju dječaka Domagoja, župljanina ove župe.

 

g6

 

Više fra Roko Bedalov, župnik Župe sv. Josipa Radnika Galdovo.

 

 

 

g4

 

Domagoj se liječi izvan granica Hrvatske , a podršku daje i Sisačko-moslavačka županija, rekao je na koncertu u Galdovu sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

 

Kad god možemo rado se odazivamo na humanitarne koncerte, rekao je Marko Bralić iz klape Sv. Juraj.

 

 

Na misi je klapa pjevala duhovne pjesme ,a na koncertu svoje najpoznatije uspješnice . Ova  će večer biti večer plemenitosti i to nas uvijek treba voditi u našim životima, jer dobro je činiti dobro, rekao je Bralić.

 

g5

 

Podsjetimo, Domago je četverogodišnje dijete s teškoćama u razvoju koji ima pervazivni poremećaj, poremećaj senzorne integracije uz najveća odstupanja na području govora i komunikacije. Budući da njegov poremećaj nije moguće izliječiti, već možda samo ublažiti, Domagoju je potreban intenzivan rad logopeda, defektologa, senzornog i radnog terapeuta i to svakodnevno. No dobre rezultate daje terapija koja se provodi u inozemstvu i za koju su potrebna financijska sredstava.

 

g 3

 

U humanosti su se ovoga utorka u Galdovu pridružili brojni građani, a svoju humanost mogu pokazati i u nedjelju, 07. svibnja kada će se s početkom u 18 sati u ŠD Brezovica održati još jedan koncert „Prijatelji za  Domagoja“ kojeg organiziraju prijatelji njegovoga oca inače dugogodišnjeg  glazbenika, tamburaša.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.