KULTURA

Humanitarni koncert “Za Domagoja Plahutnika”

Večer plemenitosti uz Klapu sv. Juraj HRM

Večer plemenitosti uz Klapu sv. Juraj HRM

„Za Domagoja Plahutnika“ – humanitarni koncert u organizaciji Župe sv. Josipa radnika održan je u utorak, 02. svibnja u sisačkoj gradskoj četrti Galdovo, u dvorištu crkve sv. Josipa Radnika.

Koncert Klape sv. Juraj HRM bila je završnica petodnevne proslave nebeskog zaštitnika ove župe, ali ujedno i prigoda da se donacijama pomogne obitelji u liječenju dječaka Domagoja, župljanina ove župe.

 

 

Više fra Roko Bedalov, župnik Župe sv. Josipa Radnika Galdovo.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/GALDOVO-1.mp3?_=1

 

 

 

Domagoj se liječi izvan granica Hrvatske , a podršku daje i Sisačko-moslavačka županija, rekao je na koncertu u Galdovu sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/GALDOVO-2.mp3?_=2

 

Kad god možemo rado se odazivamo na humanitarne koncerte, rekao je Marko Bralić iz klape Sv. Juraj.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/GALDOVO-3.mp3?_=3

 

Na misi je klapa pjevala duhovne pjesme ,a na koncertu svoje najpoznatije uspješnice . Ova  će večer biti večer plemenitosti i to nas uvijek treba voditi u našim životima, jer dobro je činiti dobro, rekao je Bralić.

 

 

Podsjetimo, Domago je četverogodišnje dijete s teškoćama u razvoju koji ima pervazivni poremećaj, poremećaj senzorne integracije uz najveća odstupanja na području govora i komunikacije. Budući da njegov poremećaj nije moguće izliječiti, već možda samo ublažiti, Domagoju je potreban intenzivan rad logopeda, defektologa, senzornog i radnog terapeuta i to svakodnevno. No dobre rezultate daje terapija koja se provodi u inozemstvu i za koju su potrebna financijska sredstava.

 

 

U humanosti su se ovoga utorka u Galdovu pridružili brojni građani, a svoju humanost mogu pokazati i u nedjelju, 07. svibnja kada će se s početkom u 18 sati u ŠD Brezovica održati još jedan koncert „Prijatelji za  Domagoja“ kojeg organiziraju prijatelji njegovoga oca inače dugogodišnjeg  glazbenika, tamburaša.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version