Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Otvorena međunarodna izložba karikature MIKS “2+2”

U Gradskoj galeriji Striegl u Sisku

U Gradskoj galeriji Striegl u Sisku

U petak, 28. travnja u Gradskoj galeriji Striegl u Sisku u organizaciji udruge MIKS otvorena je međunarodna izložba karikature MIKS „2+2“. Nakon dvije izložbe MIKS „2+2“ u inozemstvu (Bugarska i Crna Gora) tijekom 2016. godine, Udruga MIKS organizirala je i prvu izložbu projekta MIKS „2+2“ u Sisku.


Izložba karikature MIKS 2+2 19


Na izložbi su svojim radovima sudjelovali bugarski karikaturisti Ivailo Tsvetkov i Trayko Popov, dok su hrvatsku karikaturu zastupali NIkola Listeš (Split) i Nenad Ostojić (Sisak).

Autori su se predstavili sa 20 svojih ponajboljih radova, uglavnom nagrađenih na prestižnim svjetskim festivalima karikature unatrag 3-4 godine. Sve goste na dan otvorenja izložbe u Gradskoj vijećnici grada Siska primila je gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček.


Izložba karikature MIKS 2+2 11


“Za goste smo organizirali turističko razgledavanje grada Siska, te smo u sklopu istog obišli i stari grad gdje smo ih upoznali  sa bogatom i velikom poviješću  grada Siska. Samom otvorenju izložbe prisustvovali su uzvanici iz Sisačko-moslavačke županije, Grada Siska, kao i veliki broj predstavnika kulturno umjetničkih udruga SMŽ i grada Siska i predstavnika medija.

Posebni gosti izložbe bili su Walex Alexandrov (potpredsjednik FECO-Bugarska) i Nikola Plečko (Nik Titanik) kao predstavnik Hrvatskog društva karikaturista. Izložbu je otvorila gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček.


Izložba karikature MIKS 2+2 03


Tijekom boravka u Sisku dogovorena je i daljnja suradnja Udruge MIKS i FECO Bugarska te nas već u jesen ove godine očekuju  međunarodne izložbe Udruge MIKS i samostalna izložba karikature Nenada Ostojića u Sofiji.

Izložba MIKS „2+2“ ujedno je i najava 3. Međunarodne izložbe karikature MIKS 2017 „Drevni Astronauti“  koja će se održati krajem lipnja 2017. godine. Organizatori izložbe su udruga MIKS i njezin predsjednik Nenad Ostojić.


Izložba karikature MIKS 2+2 22


5. svibnja 2017. godine predsjednik Udruge Nenad Ostojić, kao gost egipatskog ministarstva kulture i egipatskog društva karikature putuje na 4. smotru karikaturista (05.-11. svibnja 2017. god.) u Kairo.

Nenad Ostojić će u Kairu na najvećem svjetskom okupljanju karikaturista predstavljati Hrvatsku (prvi pozvani hrvatski karikaturist) i Europu (jedan od 3 pozvana europska karikaturista), te će u sklopu svih zbivanja na tom prestižnom događanju održati  11. svibnja seminar na temu hrvatske karikature.” – poručuju iz udruge MIKS.


prva stranica nova


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.