Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Nikada o nama bez nas”

UOSI SMŽ “14 dana za 14 godina”

UOSI SMŽ "14 dana za 14 godina"

Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pod zajedničkim nazivom “14 dana za 14 godina” priprema raznovrstan program koji je započeo 3., a trajat će sve 16. svibnja.

 

uosi 5

 

Tako je danas održana tribina posebno bitna za integraciju i inkluziju osoba s invaliditetom za aktivniji život u zajednici.

Pozvani su na ovu tribinu kandidati za gradonačelnike, načelnike i župane kako bi se, ako već nisu do sada, upoznali s problemima i barijerama s kojima se susreću osobe s invaliditetom.

Više Štefica Grubar

 

 

Dijana Smajo, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije pojašnjava kako je cilj bio iskoristiti trenutak prije lokalnih izbora i pozvati sve kandidate koji će jednog dana donositi odluke.

 

uosi 2

 

 

Nacionalni je dan osoba oboljelih od cerebralne paralize i one su  invalidskim kolicima i najčešće se susreću s arhitektonskim barijerama, dodaje Smajo

 

 

Aktivnosti će biti nastavljene, a mi ćemo izdvojiti Okrugli stol koji će biti održan u srijedu, 10. svibnja u prostoru Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak. Riječ je o edukativnoj javnoj tribini s temom „Osobe s invaliditetom – aktivni članovi zajednice.”


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.