Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Novska: HDZ i HSS prezentirali program za starije osobe!

Dom za starije s područja Grada Novske

Dom za starije s područja Grada Novske

Dom za starije s područja Grada Novske, nastat će preuređenjem zgrade u kojoj je sada sjedište komunalne tvrtke “Novokom” i “Vodovod”,  najavio je Marin Piletić, kandidat za gradonačelnika Novske, naglasivši potrebu za trajnim rješenjem skrbi za starije osobe, podsjetivši da je 87 starijih s područja grada na listi čekanja za smještaj u Dom za stare u Sisku.


DOM_02


Piletić kaže kako bi preuređenjem u zgradi bilo tridesetak smještajnih jedinica, a zbog blizine Doma zdravlja i medicinske skrbi, lokaciju smatra jednom od najboljih u gradu, a zaposlilo bi se i više stručnih osoba za brigu o korisnicima. Osim ovog projekta, programa “Novska na 1. mjestu” s kojim koalicija HDZ i HSS Novska izlaze pred građane za lokalne izbore, nalaze se i druge mjere kojima se podupire briga o zdravlju, pomoći starijim osobama i umirovljenicima.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Novska, Ljiljanka Žunić, posebno ističe Dom za starije kao “mjesto gdje će starije osobe imati zaštitu, kompletnu skrb i kvalitetu života“. Smatra i kako nisu potrebna velika sredstva da bi se zgrada stavila u namjeravanu funkciju, ali i kako bi Grad Novska sudjelovao u sufinanciranju dijela troškova boravka korisnika.


DOM_03


Što se tiče tvrtki koje sada koriste prostore zgrade Marin Piletić navodi novu lokaciju, njihovo preseljenje, izgradnju nove zgrade i poslovnih prostora izvan središta, u Poduzetničkoj zoni “Novska”, osim blagajne za plaćanje usluga prema tvrtkama koja bi i dalje ostala u gradu.

Piletić je naveo i da će svim umirovljenicima koji na svoju mirovinu primaju 100 kn iz gradskog proračuna, ta sredstva ostati, ali uz refundiranje RTV pretplate. Također, program “Pomoć u kući” koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa planira se provoditi kontinuirano, bez prekidanja kako je to sada slučaj.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.