Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Odličan nastup MUP–a na dubrovačkom polumaratonu!

Tanja Samardžić treća u ukupnom poretku polumaratona

Tanja Samardžić treća u ukupnom poretku polumaratona

U nedjelju, 30. travnja u organizaciji AK Dubrovnik organizirana je dvodnevna manifestacija ”Du-motion” u sklopu koje su održane utrka dubrovačkim zidinama, dječje utrke, humanitarna utrka na 5 km čiji je kompletan prihod išao za pomoć oboljelom dječaku Neviju Krešiću i dubrovački polumaraton kao kruna manifestacije.

Na pulumaratonu koji je održan u sklopu 6. kola elitne 1. Hrvatske lige cestovnog trčanja nastupili su 631 trkačica i trkač iz 44 države.


Dubrovnik 4


Start i cilj polumatratona bio je na Stradunu – u samoj gradskoj jezgri. Staza je išla Stradun – Ulica Sv. Dominika – Vrata od Ploča – Ulica Iza Grada – Pile – Ulica branitelja Dubrovnika – Put od Republike – Vukovarska ulica – Obala Stjepana Radića – Obala Ivana Pavla II – Batahovina – Sustjepan – Čajkovići – Komolac – Rožat -Prijevor (okretište) – Rožat – Komolac – Čajkovići –  Sustjepan – Batahovina – Obala Ivana Pavla II – Obala Stjepana Radića – Ulica Nikole Tesle – Ulica dr. Ante Starčevića – Ulica branitelja Dubrovnika – Pile – Vrata od Pila – Stradun.


Dubrovnik 3 Dubrovnik 1


“Trčalo se po sunčanom i vjetrovitom, ali za trčanje ugodnom vremenu. Ugodno sunčano vrijeme, brojni gledatelji uz stazu, valovito brdovita staza i dobra organizacija potpomogli su rušenju brojnih osobnih rekorda i osvajanju odličnih mjesta. To se vidjelo i u nastupu naših trkačica i trkača koji su postigli odlične rezultate!

S ovim polumaratonom u Dubrovniku završava proljetni dio sezone trkača “Moslavine u pokretu”, a nastavak prvenstva je početkom rujna na Žumberačkom gorju, nakon koje slijedi i naša domaća utrka Kutina-Voloder.

Rezultati naših trkačica i trkača :

Naša polumaratonka Tanja Samardžić sa rezultatom 1:27:41 postigla je 3. mjesto u ukupnom ženskom poretku i 1. mjesto od Hrvatica

Naša polumaratonka Kristina Špoljarić sa rezultatom 1:44:40 postigla je 17. mjesto u ukupnom ženskom poretku.

Naša polumaratonka Ivančica Križan sa rezultatom 2:20:09 postigla je 161. mjesto u ukupnom ženskom poretku.

Naš polumaratonac i član udruge maratonaca „Glasnici istine“ Goran Draksler sa rezultatom 1:34:51 postigao je 36. mjesto u ukupnom muškom poretku.

Naš polumaratonac Mirsad Veladžić sa rezultatom 1:45:38 postigao je 89. mjesto u ukupnom muškom poretku.

Naš polumaratonac Danijel Klaić sa rezultatom 2:20:07 postigao je 333. mjesto u ukupnom muškom poretku.

Ante Živković iz Metkovića u muškoj konkurenciji sa rezultatom 1:16:02 te Lucia Kimani iz BiH u ženskoj sa rezultatom 1:25:01, pobjednici su ovogodišnjeg Dubrovačkog polumaratona.

Zahvaljujemo ovim putem našem prijateljskom Ak Dubrovnik na vrhunskom gostoprimstvu i domaćinstvu za naše atletičare/trkače. Uzvratiti ćemo gostomprimstvo istom mjerom 10. rujna u Kutini na 17. međunarodnoj atletskoj cestovnoj utrci Kutina-Voloder „in memoriam Franjo Mihalić“”.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.