Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Održan 5. hrvatski festival žganaca

U organizaciji KUD-a “Seljačka sloga” Greda Sunjska

U organizaciji KUD-a "Seljačka sloga" Greda Sunjska

Sisačko moslavačka županija podržava sve  manifestacije koje doprinose očuvanju tradicije,rekla je otvarajući 5. hrvatski festival žganaca u Gredi Sunjskoj predsjednica ŽS SMŽ Ivanka Roksandić.

Ovo je lijepa tradicija , a stari način pripreme ovog tradicionalnog jela uvelike se razlikuje od onoga kojem danas pribjegavamo u gradskim sredinama, dodala je Roksandić. Manifestaciji je nazočila i zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević.

U sklopu ove manifestacije koju je organizirao KUD „Seljačka sloga“ Greda Sunjska održane su seoske igre u kojima su sudjelovale ekipe učenika od petog do osmog ratreda osnovnih škola. Osmaši su odnijeli pobjedu zahvaljujući tome što su bili najuspješniji u tri natjecateljske igre – skanaje u vreći, nošenje jaja u žlici i potezanju konopca.

Sekcija KUD-a Seljačka sloga“ Greda Sunjska – Gredske sneje – održala je prigodnu modnu reviju .

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovalo je pet KUD-ova , „Češka beseda“ iz Siska, „Sloga“ Majur, FA Ivan Goran Kovačić Sisak, KUU „Seljačka sloga“ Graberje i KUD „Vjekoslav Klaić“ Garčin.

 

zganci k

 

U kuhanju žganaca sudjelovalo je osam ekipa: Udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata, ravnatelji škola (OŠ Sunja) Ilija Potkonjak i (Glazbena škola Fran Lhotka Sisak) Tomislav Ivšić, Udruga slobodnih novinara – Josip Kozarić, Školska udruga “Kockavica”, OPG Nikola i Nada Matić, KUD “Sloga” Majur, Katica Matković i Marija Mlinarić.

 

zganci 2

 

Osim što su posjetiteljii ove manifestacije mogli kušati žgance s različitim prilozima, nije nedostajalo i autohtone ponude domaćih proizvoda od sira, domaćih kobasica i domaćih kolača.

 

kolaci


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.