Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Održana Smotra dječjeg folklora u Sunji “Hopa-Cupa”

Uz sudjelovanje petstotinjak mladih folkloraša

Uz sudjelovanje petstotinjak mladih folkloraša

Mimohodom sudionika ulicama Sunje do društvenog doma „Sven Lasta“ u središnjem gradskom parku započela je Smotra dječjeg folklora, koju je drugu godinu za redom organizirao KUD „Sunjanka“.

 

smotra 3smotra 4

 

Smotra pod nazivom „HOPA-CUPA“ , održana u subotu. 06. svibnja ove je godine okupila petstotinjak djece okupljenih u jedanaest  društava koji su u Sunju došli iz različitih krajeva Lijepe naše, a kako čuvaju hrvatsku folklornu tradiciju prikazali su i gosti iz BIH, KUD Topala- Nadioci –Vitez.

 

smotra 7smotra 5

 

Zahvaljujući gostima iz različitih dijelova Hrvatske publika u prepunoj dvorani doma „Sven Lasta“ mogla je uživati u posavskom, pokupskom, turopoljskom, zagorskom, slavonskom i banovinskom folkloru, ali isto tako uživati i u ljepoti narodnih nošnji.

 

smotra 8

 

Neposredno prije kulturno-umjetničkog programa  održana je i revija narodnih nošnji, odnosno izbor najljepše nošnje. Proglašenje , na samom kraju smotre, pokazalo je po reakcijama publike kako je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici svih društava, a kojim je predsjedala predsjednica ŽS Ivanka Roksandić  , dobro odabralo.

 

nošnje

 

– Bilo je teško među tim lijepim nošnjama izabrati tri koje su najljepše. Odlučivale su nijanse, rekla je obrazlažući izbor povjerenstva, Ivanka Roksandić.

Tako je treće mjesto pripalo KUD-u „Lovor“ Trnjani, drugo KUD-u Sunjanka, a prvo KUD-u Mičevec iz Mičevca.

 

hcklinci

 

Uz domaćine KUD „Sunjanka“ u programu smotre sudjelovali su KUD „Bratinečko srce“ Bratina, „Lovor“ Trnjani, HKUD „Radost“ Sela, KUD „Đurmanec“ sa svoje dvije dječje skupine Buhice i Tratinčice, KUD „Perušić“, KUD „Sesvete“, KUD „Mičevec“, KUD „Sklad“ iz Đakova, KUD „Budičanka“ i gosti iz BIH KUD „Topala“ – Nadioci-Vitez.

 

gužva

 

Na kraju smotre svim sudionicima i pokroviteljima Općini Sunja i Sisačko-moslavačkoj županiji zahvalio je predsjednik KUD-a Sunjanka Stjepan Dragičević.

 

grga


 

Foto: Josip Hren i smz.hr


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.