SMŽ

Otvoren drveni most na rijeci Odri

U značajnom krajobrazu Odransko polje

U značajnom krajobrazu Odransko polje

Svečanom otvorenju drvenog mosta na rijeci Odri u značajnom krajobrazu Odransko polje, koji je dio Projekta integracije u EU NATURA 2000 kojeg provodi Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a financiran je sredstvima zajma Svjetske banke u iznosu od preko 3 i pol milijuna kuna, nazočili su i predali na korištenje sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg.

 

 

Izgradnja drvenog mosta dužine 54 m, širine 4 m i nosivosti 8 tona preko rijeke Odre je važan segment ulaganja u infrastrukturu koja izravno  doprinosi očuvanju biološke vrijednosti međunarodno važnog NATURA 2000 područja Odransko polje.

 



Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije, Dragica Vugić zahvalila je svim prisutnima te istaknula kako je ovo za njih bio jedan iznimno važan i veliki izazov čija realizacija bez pomoći ne bi bila moguća. Dodala je kako je ishođenje svih potrebnih dokumenata i suglasnosti odradila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao je  izradu projektne dokumentacije u iznosu nešto višem  od petsto tisuća kuna.

Vugić je istaknula kako se oni nalaze u području retencije gdje je poplava normalna godišnja pojava te da su zbog tog imali kratak rok za izvođenje ovako velike investicije, no na zadovoljstvo svih projekt je uspješno završen.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/OP1.mp3?_=1

 

Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer, rekao je nešto više o samom šestgodišnjem projektu integracije u EU Natura 2000 te pozvao javne ustanove da kandidiraju  svoje projekte za sredstva iz fondova Europske unije.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/OP-2.mp3?_=2

 

Državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg rekao je nešto više o zaštićenim područjima u Republici Hrvatskoj te se osvrnuo na temeljnu pretpostavku rada samog Ministarstva.

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/OP-3.mp3?_=3

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglasio je kako je zadnji drveni most na području Županije izgrađen prije više od pedeset godina što još dodatno naglašava vrijednost ovog novo otvorenog .

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/05/OP-4.mp3?_=4

 

Zahvalio je svima koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta ,istaknuvši važnost brige svih nas za prirodne ljepote i baštinu Županije.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version