Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

PK Sisak Janaf na međunarodnom plivačkom natjecanju u Osijeku

16. “LIMA McDonald´s kup”

16. "LIMA McDonald´s kup"

U proteklu subotu, 29. travnja na gradskim bazenima u Osijeku, održano je veliko međuarodno plivačko natjecanje, 16. “LIMA McDonald´s kup”.

Na natjecanju je nastupilo više od 300 plivačica i plivača iz 15 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a najbrojniji, sa čak 45 mladih plivačica i plivača bio je Plivački klub Sisak Janaf. Najveći dobitak ovoga natjecanja jest upravo činjenica da je velik broj najmlađih plivača iz Siska po prvi puta osjetio čari natjecanja izvan sisačkog bazena, a svi su stekli neprocjenjivo iskustv plivanja u jakoj kokurenciji vršnjaka iz drugih klubova. Naravno, bilo je i rezultata vrijednih pažnje, te smo se iz Osijeka vratili sa nekoliko medalja i puno odličnih rezultata.


2


Ivana Roksandić osvojila je brončanu medalju na 50 m prsno, Roko Senčar također brončanu na 50 m delfin. Antonia Šapina osvojila je tri brončane medalje, u utrkama na 50 m delfin, 50 m leđno i 50 m slobodno. Najvrijednije rezultate ostvario je Mario Maričević koji je osvojio tri zlatne medalje (50 m delfin, leđno i slobodno), ali unatoč ovako sjajnom nastupu, ostaje ipak žal, jer Mario je i u četvrtoj disciplini, 50 m prsno, imao najbolje vrijeme, no zbog preranog starta ostao je bez četvrtog zlatnog odličja i pehara za najboljeg natjecatelja u zbroju vremena svih četiriju disciplina. Ipak, iz Osijeka se vraćamo zadovoljni, sa iskustvom više i dobrim rezultatima kao motivom za daljnji rad.

U pretnji trenera Hrvoja Petrovića, Velimira Rođaka te demonstratorice plivačkih tehnika Amele Botonjić, nastupili su slijedeće plivačice i plivači: Laura Panjković, Vlatka Panjković, Dora Dejanović, Dunja Matić, Ema Majcan, Petra Majcan, Jan Turković, Gregor Nikolić, Gabriel Smolčić, Marko Petak, Dominik Gregorek, Luka Trkulja, Jura Princ, Leonardo Bjelovarac, Domagoj Pernar, Ivan Matić, Ninko Perić, Matija Kraljević, Isabela Debeljaković, Saša Borovnjak, Iva Sopić, Lana Rajković, Elena Rajković, Una Krnjaić, Anja Milić, Ivana Roksandić, Antonia Buić, Antonia Šapina, Marija Čop, Matija Severović, Emanuel Mikšić, Jakov Petrić, Roko Senčar, Mislav Kivač Podnar, Gregor Stojanović, Mario Maričević, Naomi Svetopetrić, Ivana Čaić, Tea Božić, Boris Božić, Matija Pušić, Lucija Hrenar, Hanna Turković, Klara Čarapar i Filip Tomić.


Izvješće pripremio: Davor Pavičić, tajnik PK Sisak Janaf


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.