Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

U četiri grada i sedam općina gradonačelnici i načelnici izabrani u prvom krugu!

Tek nakon drugog kruga saznat ćemo tko će upravljati Kutinom, Petrinjom i Siskom

U četiri grada naše županije neće biti drugog kruga izbora, jer su kandidati ostvarili pobjede u prvom krugu. Stjepan Kostanjević (HDZ) dužnost gradonačelnika obnašat će  u naredne četiri godine zahvaljujući potpori od 53,81% od ukupnog broja birača koji u izašli na izbore za grad Glinu.

U Hrvatskoj Kostajnici također je uvjerljivo pobjedio HDZ-ov kandidat Dalibor Bišćan. Osvojio je 62,29% glasova birača. U Novskoj promjena. Nakon četiri godine Vlade Klasana, ponovo na čelno mjesto grada dolazi gradonačelnik iz redova HDZ-a. Marin Piletić novi je gradonačelnik Novske s osvojenih 53,28 % glasova birača.

Još jedan mandat i aktualnom gradonačelniku Popovače Josipu Miškoviću (HSP) koji je na ove izbore izašao u koaliciji sa HDZ-om. Povjerenje mu je dalo 57,75 % birača.

Neizvjesno je još u tri grada na području naše županije, Kutini, Petrinji i Sisku.

Zlatko Babić (HDZ) osvojio je 40,96%, a aktualni gradonačelnik Kutine Andrija Rudić (SDP) 38,84%.

Reformist i saborski zastupnik, aktualni petrinjski gradonačelnik je osvojio 41,69% glasova birača, što nije bilo dovoljno da pobjedi u prvom krugu. Mihael Jurić (HDZ) s potporom od 35,94 % protukandidat mu je u drugom krugu utrke za petrinjskog gradonačelnika.

Aktualna gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček (SDP) u drugi krug ide s povjerenjem 46,06% birača u prvom krugu, a Franjo Šaban (HDZ) s potporom od 30,15%.

Poznata imena osam načelnika općina 

Od 12 općina u našoj županiji u njih osam  načelnici su odabrani u prvom krugu. To su općine Lekenik (Ivica Perović), Lipovljani (Nikola Horvat), Hrvatska Dubica (Ružica Karagić), Gvozd (Milan Vrga) Topusko (Ivica Kuzmić), Donji Kukuruzari (Lucija Matković), Jasenovac (Marija Mačković) i Majur (Klementina Karanović).U Donjim Kukuruzarimai Jasenovcu za mjesto načelnika kandidiralo se samo dvoje kandidata.

Nakon drugog kruga izbora bit će poznati i načelnici  Dvora, Martinske Vesi, Sunje i Velike Ludine.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.