SMŽ

Generalu Gotovini uručena Povelja počasnog građanina grada Novske

… i Plaketa za poseban doprinos u obrani grada

... i Plaketa za poseban doprinos u obrani grada

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vulić uručio je u Novskoj generalu Anti Gotovini Povelju počasnog građanina grada Novske, a zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš Plaketu  za poseban doprinos u obrani grada Novske.

 

 

Povelju i Plaketu general Gotovina je primio u srijedu, 28. lipnja u Novskoj na svečanosti obilježavanja Dana branitelja grada Novske.

 

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/gotovina.mp3?_=1

 

A novljanski branitelji, kako je rekao gradonačelnik Marin Piletić, ponovo su, nakon četiri godine, zajedno obilježili svoj dan.

 

 

Slobodu zahvaljujemo hrvatskim braniteljima

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-2.mp3?_=2

 

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem  svijeća.

 

 

Otvorena je prigodna izložba fotografija „U spomen na zagrebačke heroje“, a u svečanom mimohodu ulicama grada prošli su pripadnici vojnih i policijskih postrojbi te hrvatskih branitelja – veterana.

 

 

Dan branitelja grada Novske ustanovljen je 2011. godine u spomen na 28. lipnja 1991. kada je kod Osnovne škole u Novskoj postrojena prva satnija. Zapovjednik satnije bio je pričuvni časnik Teritorijalne obrane Milan Čorak, koji je podsjetio na početke ustrojavanja obrane, te dodao

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-3.mp3?_=3

 

Brigadni general Siniša Jurković, u ovoj je prigodi kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika GS OS RH  izrazio  zadovoljstvo što ima čast biti u društvu branitelja grada Novske koji su obranili ovaj grad i omogućili da se ostvari san o neovisnoj Hrvatskoj

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-4.mp3?_=4

 

Braniteljima Novske njihov dan čestitao je i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-5.mp3?_=5

 

Udruge proistekle iz Domovinskog rata naš su  partner

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-6.mp3?_=6

 

Novska je grad heroj, rekao je posebni savjetnik za branitelje, izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur. Posebno se, u ime predsjednice i osobno obratio obiteljima poginulih hrvatskih branitelja

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-7.mp3?_=7

 

…te poručio mladima

 

https://rsminfo.hr/wp-content/uploads/2017/06/DB-8.mp3?_=8

 

Obilježavanju Dana branitelja grada Novske nazočili su i počasni građani grada Novske generali Mladen Markač i Rudi Stipčić, brigadir Hrvatske vojske Ante Filipović, izaslanik ministra unutarnjih poslova i načelnika PU sisačko-moslavačke, načelnik Policijske postaje Novska Jure Klišanin, predsjednica Županijske skupštine sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, pripadnici ratnih postrojbi, gradski vijećnici, predstavnici gospodarskog, javnog i kulturnog života grada Novske, predstavnici crkve, političkih stranaka i brojni građani.

 

 

U svečanom programu sudjelovao je Pjevački zbor Glazbene škole Novska.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.

Exit mobile version