Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Moć ljubavi” Janka Dujaka u Sisku

Od 14. lipnja do 1. listopada u utvrdi Stari grad

Od 14. lipnja do 1. listopada u utvrdi Stari grad

U srijedu, 14.lipnja u 19 sati  u utvrdi Stari grad bit će otvorena izložba  „Moć ljubavi“ iz ciklusa posvećenog zavičajnicima, ljudima koji su ostavili trag u povijesti grada, koji su u njemu rođeni ili koji su u njemu proveli dio životnog i radnog vijeka.

Povijest nekog grada je povijest ljudi koji su u njemu živjeli i u njega ugradili svoje životno djelo. Ona ne isključuje nikoga, ali uvijek je bilo onih koji su se učinjenim isticali više od ostalih. Janko Dujak je zasigurno jedan od njih; zanimljiva i svestrana osoba koja u krugu zavičajnika nije potpuno nepoznata. Ova izložba prati njegovu životnu priču koja je isprepletena s pričom o gradu koji je nesebično volio.

 

Davorka Obradović

 

Davorka Obradović, viša kustosica u Gradskom muzeju Sisak i autorica same izložbe istaknula je kako je nakon dugogodišnjeg pripremanja uspjela prikupiti zavidnu količinu građe o Siščaninu  Janku Dujaku:

 

 

Obradović se osvrnula na zanimljivo i zagonetno ime same izložbe:

 

 

Tko je bio Janko Dujak, kako je ostavio trag u povijesti grada Siska te što se točno krije iza naziva „Moć ljubavi“ doznajte na izložbi koja ostaje otvorena do 1. listopada 2017, a može se posjetiti u radno vrijeme utvrde, od utorka do petka od 12 do 18 te subotom i nedjeljom od 12 do 20 sati.

 

DSCN4026


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.